Dostát iluzi velkého světa je leckdy těžké. Být dokonalá, vyčerpávající. Konkurence je tvrdá, módní kritika zlá, paparazzi číhají. Veřejnost je lačná nějakého pikantního průšvihu.

Jaký modýlek zvolit, v čem zaujmout, být jedinečná? Slavné značky, prestižní módní domy sice luxusní kreace za malé jmění půjčí, ale jejich požadavky na tichou propagaci na oplátku jsou tvrdé. Splnit je, stojí nervy. A půjčené klenoty za statisíce rovněž zavazují, dělají starosti. O malých soukromých dramatech nemluvě. Herečky Martha a Klára Issové, které jsou sestřenice, musí držet úsměv na tváři, i když k němu má duše daleko. Zejména pak osamocená Klára, jež přihlíží, jak se Martha vodí za ruku s jejím expřítelem, režisérem Ondříčkem. Vždyť ona s ním do Varů předtím jezdila!

Mimochodem dámy Issové si daly na garderobě záležet. Jistě i díky rivalitě, jež mezi nimi panuje. Toalety ve stylu femme fatale, které předvedly první večer festivalu, byly důkazem. Na poli módy to dopadlo remízou s tím, že Klára vypadala půvabněji. Rudé rty udělaly své.

Verešová se snaží, Voříšková zívá, Partyšová vede

Modelce Andree Verešové vlije karlovarské módní exhibice adrenalin do žil. A ředitel festivalu Jiří Bartoška si každé ráno bude kapat oblíbený Visine do očí, aby byl jeho pohled jiskrný. A Miss World Taťána Kuchařová by si měla hlídat reputaci - zatím ji stylingem válcují jiné krasavice. Mimochodem, Gábina Partyšová je s velkou zlatou toaletou od domu Bottega Veneta v pomyslné karlovarské módní hitparádě zatím nepřekonatelnou jedničkou!

Naštěstí jsou ve Varech i osobnosti, které se z prezentace nehroutí. Společenskou vřavu si užívají bez obav, jak je budou prezentovat ve společenských rubrikách. Zda jim to tam natřou nebo ne.

Například Eliška Balzerová si na zahájení festivalu oblékla stejnou černou róbu v jaké se objevila na večeru Českého lva. Jana Švandová si na stejnou příležitost vzala letitou kreaci z USA, protože v té, kterou měla od Beaty Rajské připravenou, by nastydla. Také nadějná herečka Tereza Voříšková patří menšině, které je iluze velkého, luxusními toaletami dlážděného světa, ukradená. Na rudém koberci se promenáduje ve střízlivých šatech z konfekce, snobům se směje a nutno říci, že vypadá velmi vkusně, mile, půvabně.

Fotogalerie
6 fotografií