Vyhlášené firmy nejspíš budou svým nevkusem fascinovat i tento rok. A jiné celebrity si i v letošních Varech potvrdí svůj status módní ikony. Mimochodem loňské zahájení festivalu na poli módy dost zklamalo. Žádný bombastický outfit na entrée ve Varech nesklátil do kolen. Byť slovutné značky nechyběly a na rudém koberci bylo vidět pár zajímavých a elegantních toalet. Bohužel je většinou kazil nějaký stylistický přešlap. Nevhodný doplněk.

V první večer nejvíc zklamala Miss World Táňa Kuchařová, která vyrazila na červený běhoun v cirkusových šatech z Versace staré kolekce, jež jí navíc byly evidentně těsné a ona v nich poněkud působila jako cuchtička. Jindy elegantní herečku Janu Švandovou zase zradily předimenzované rukávy a špatná volba kabelky. Aňa Geislerová zabila nádhernou róbu od Prady nevhodnou bižuterií. A vždy decentní žena prezidenta festivalu, Andrea Bartošková, oblékla pod rumělkový průsvit černou podprsenku na ramínka, jež k modelu i jejímu typu vůbec stylově nesedla.

Finále už bylo mnohem lepší a pár potlesku hodných kreací se objevilo i na večírcích, jež týdenní maratón filmových projekcí doprovázely. Strašidla samozřejmě nechyběla. I ty nutně patří ke společenskému divadlu. Mezi nimi bezkonkurenčně vedl režisér F.A. Brabec a neskutečná byla i olympionička Kateřina Neumannová.

Kdo zářil?

Manželé Bartoškovi a Klára Issová. Na závěrečné festivalové gala zvolila Andrea Bartošková mnohem působivější kreaci než na úvod. Rozpité květy, strohá, širokým pasem stažená silueta působí svěže. Stříbrné sandálky jsou dobře zvolené. A velká chvála náleží i Kláře a její fialkové toaletě, již doplňuje působivě velkorysý šál. Prezident je v Pradě bezchybný.

941643:gallery:true:true

Modelka Pavlína Němcová touží prorazit jako herečka a ve filmových Varech se objevila na slavnostní večeři k dvacetiletému výročí modelingové agentury Czechoslovak Models. Její róba zaujala kombinací průstřihu a z trojúhelníků složené asymetrické aplikace přecházející v ramínko.

 

941644:gallery:true:true

Modelka Andrea Verešová patří k stálému inventáři festivalových hostů a pobyt zde je pro ni skvělou šancí provětrat luxusní hadříky. Kobaltové šaty s grandiózní, pod boky nasazenou krinolínou brunetě sluší. Etno šperky ladí, dekolt je excelentní a rozpuštěné vlasy umocňují dojem exotické sexy divošky.

941646:gallery:true:true

Tereza Maxová a Milada Karasová, která ji objevila pro světový modeling. Dvě ženy, které to s módou umí a dovedou ji svému typu podřídit. Originální šaty s korálkovým živůtkem nemají chybu a to samo platí o kabelce. Miladin volný a elegantně splývající komplet s širokými kalhotami je dobrou volbou pro každou zralou ženu, jež potřebuje leccos zakamuflovat.

941647:gallery:true:true

Oblíbená herečka Zlata Adamovská v elegantním, vysoce nadčasovém outfitu. Černé koktejly by měla každá žena vlastnit. Hodí se na řadu příležitostí a lze je různými doplňky obměnit. Rovněž široký, sáčko suplující šál je v šatníku povinný. Jednoduché a maximálně využitelné, chce se říci k této kreaci.

941648:gallery:true:true

Kdo pochybil?

Miss World Taťána Kuchařová si udělala do filmových Varů výlet se svým přítelem Carlsonem. Zatímco její americký fešák byl na jedničku, ona selhala. Model od Versace s řadami stříbrných tkanic a komplikovaných ozdob postrádal potřebnou eleganci a rozjíždějící se vysoký rozparek působil vulgárně.

941681:gallery:true:true

Aňa Geislerová a Zdeněk Janáček.  Z herečky, jež je považovaná za jednu z nejvíce inspirativně oblékaných žen, i její muže je cítit módní křeč. Francouzský slamák a plastové brýle z H&M mě u režiséra Janáčka nepřesvědčují. K obleku i příležitosti působí jak laciný fór. A rozevláté volánové róbě se zase příčí gipsy závěs s penízky.

941649:gallery:true:true

Jana Švandová a Pavel Satorie. I tento manželský pár žádný ročník Karlovarského festivalu nevynechá. A herečka na něm oslňuje šarmem a řadou elegantních modelů. Bohužel tyto šaty k nim nepatří. V tomto stylingu je všechno špatně. Tsunami rudé počínaje, předimenzovanými rameny konče. Průšvihem je i sportovní textilní kabelka.

941650:gallery:true:true

Ani Iveta Blanarovičová neměla svůj den, když oblékla tuto toaletu, v níž se o pozornost pere řada efektních prvků najednou. Tyl, vyšívaná krajka, květina v dekoltu plus rajčí peří by dobře vynikly sólo, ale jejich kombinace vyznívá zoufale. Ne nadarmo se říká: Méně je víc!

941651:gallery:true:true

Vicemiss Hana Svobodová se ve Varech objevila vedle Leoše Mareše, jemuž tenkrát měla dělat formální společenský doprovod. Vznikla z toho láska a nutno říci, že Hanka byla první večer ve zlaté toaletě od Versace oslňující. Bohužel rudé a dost robustní sandálky na platformě, které k nim nepochopitelně obula, byly průšvih. Opravdu nepochopitelný tah.

941652:gallery:true:true

Kdo děsil?

F.A. Brabec. Režisér a skvělý kameraman je svým osobitým stylem oblékání pověstný. Ovšem květované kalhotky s košilkou, jimiž atakoval na jedné z party, předčily všechny dosavadní mistrovy úlety. Zatímco leckteří si mysleli, že Brabec posbíral pyžama v hospicu, jeho žena, oděvní výtvarnice Jarka Pecharová všem vysvětlila, že její muž chtěl oblečením vyjádřit volnost a svobodu.

941653:gallery:true:true

Kateřina Neumannová. Medailemi ověnčená běžkyně na lyžích si ze svých finančních průšvihů nic nedělá a společenské akce miluje. Ke královně salónů má však daleko. Sportovní komplet bundičky a úzké, se síťovinou kombinované a úděsnými pásy zdobené minisukně připomíná čas dětí totalitního ráje, které sbírají céčka… Děsivý přelud v bílé stopě, řekla bych…

941645:gallery:true:true

Fotogalerie
1 fotografie