Hlas mamuta Mannyho z Doby ledové či plyšáka Hele ze Studia kamarád se nyní svěřil s tím, že trpí mnoha zdravotními obtížemi. Lékaři mu zjistili například spánkovou apnoe (tedy přerušované dýchání během spánku). Měl prý třicet čtyři zástav dechu za hodinu, z nichž každá trvala skoro minutu. Vyřešila to však speciální mašinka na obličeji, s níž Jirák spí již dvanáct let.

Ota navíc už 12. dubna oslaví 70. narozeniny. „Dá se s tím popasovat," vtipkoval v rozhovoru pro magazín DNES s tím, že se snaží si věk nepřipouštět. A to i přesto, že trpí také astmatem a musí brát velkou hromadu léků. „Snídám jedenáct prášků a večeřím čtyři. Na astma, na plíce... Ale manželka nemá ráda, když o tom mluvím." 

„Vadí mi jen to, že kamarádi a často bohužel vrstevníci umírají. Od loňského jara jich bylo osm,“ posteskl si Jirák, který si i přes astma a další choroby neodpustí občasnou cigaretu. Lékaři mu to prý tak trochu schvalují. „Když mi bylo třicet devět, vsadili jsme se s Oldou Navrátilem a Mojdou Maděričem, že vydržíme rok nekouřit. Což bylo utrpení. Stačilo vidět někoho s cigaretou jenom na obrázku a už mi šla huba šejdrem," vyprávěl herec a dabér.

„Ten rok jsem zakončil infarktem a čtyřicátiny strávil ve špitále. Hned jak mě odpojili od budíků, jsem zase začal kouřit a je mi dobře. Babička mého kamaráda skončila s kouřením v 94 letech, protože jí to přestalo chutnat. A za rok byla mrtvá,“ obhajuje si svůj zlozvyk a kromě toho si dopřává také velmi svéráznou léčbu - pije slivovici. „Když si dám dva panáčky denně, zlepšuje mi to stařeckou cukrovku," dodal pro IDNES vesele představitel Honzy Pantoflíčka z Ordinace. 

VIDEO: Jak bydlí Ota Jirák? Štábu Můžu dál ukázal svou chalupu!

Video
Video se připravuje ...

Jak bydlí Ota Jirák? Štábu Můžu dál ukázal svou chalupu! TV Barrandov

Fotogalerie
31 fotografií