Herečku, která zesnula v prosinci 2016, potkal vskutku smutný osud. Místo jejího posledního odpočinku na náchodském hřbitově totiž působí, jako by se o něj nikdo nestaral. Zatímco ostatní hroby zdobí květiny, její zeje prázdnotou. Navíc na náhrobku není ani její jméno.

„Tady že odpočívá paní Skořepová? Ta Luba Skořepová?!“ podivovala se dokonce i paní, která byla hřbitov navštívit. O hrobu Skořepové, která by v pátek oslavila 95. narozeniny, vůbec netušila. „Kdybych to věděla, tak bych jí přinesla aspoň růžičku... Jako herečku jsem ji měla moc ráda!“ posteskla si.

Na hrobě je pouze nápis »Rodina Řezníčkova a Skořepova« a o tom, že je zde uložena urna s popelem herečky, ví jen pár zasvěcených z řady nejbližších pozůstalých. „Na tom, aby Luběnčino jméno bylo na náhrobku, se pracuje. Na starost to má její prasynovec Julien, který se postaral i o uložení urny,“ tvrdila přitom už loni v listopadu pro Aha! bývalá manažerka Luby Helena Váňová. Jenže Julien žije ve Francii a momentálně není k zastižení. Snad tedy na svou příbuznou úplně nezapomněl.

Celou záležitost ale možná komplikují problematické vztahy v rodině dlouholeté členky činohry Národního divadla. Hrob, kde odpočívají i její rodiče, totiž patřil bratrově rodině. S ní se ale Luba roky nestýkala kvůli dávným neshodám. „Do propojení rodin musel být zapojen Městský úřad města Náchod. Obě rodiny mají totiž zpřetrhané veškeré kontakty, dokonce na sebe nemají ani telefonní čísla,“ odtajnil pro Aha! dobře informovaný zdroj záhy po úmrtí herečky.

Skořepové se dostalo ale i dalších křivd. Poslední roky života ji velmi trápilo, že nikdy nezískala Thálii za celoživotní jevištní mistrovství. Po smrti se k ní pro změnu macešsky zachovalo Národní divadlo. Ačkoliv v něm působila dlouhých 66 let, poslední rozloučení jí tam uchystali pouze ve foyer místo na jevišti. Rakev tak byla vystavena nedůstojně na schodech.

VIDEO: Hořký konec Luby Skořepové (†93) zaznamenal film SAMA: Zoufalá prosí kamarády!

Video
Video se připravuje ...

Hořký konec Luby Skořepové (†93) zaznamenal film SAMA: Zoufalá prosí kamarády! Mediaoffline

 

Fotogalerie
74 fotografií