Kdo by chtěl herečce zapálit svíčku na hrobě, obzvlášť teď v době Dušiček, má smůlu. Těžko by její hrob v Náchodě někdo našel. O rodinném hrobu tak ví jen její blízcí a lidé z Městského úřadu. „Urna se do hrobu dávala už na začátku jara,“ potvrdila Aha! hereččina dlouholetá kamarádka a její bývalá manažerka Helena Váňová.

O chybějícím jméně podle všeho věděl její prasynovec Julian, který byl se svou rodinou jako jediný, kdo Lubu navštěvoval v LDN motolské nemocnice, kde herečka loni den před Štědrým dnem zemřela.

Hrob, ve kterém je Skořepová uložena, ale patří rodině bratra prasynovce Juliana a obě rodiny se kvůli dávným křivdám nestýkaly. „Do propojení rodin musel být zapojen Městský úřad města Náchod. Obě rodiny mají totiž zpřetrhané veškeré kontakty, dokonce na sebe nemají ani telefonní čísla,“ prozradil deníku Aha! týden po hereččině smrti dobře informovaný zdroj. Nakonec se ale vše povedlo a už zbývá jen upravit náhrobní kámen.

Strach z konce

„Luba byla taková, že to neřešila. Hrozně nerada mluvila o smrti, bála se jí. Nechtěla o tom mluvit, myslím si, že pro ni bylo ideální, kdyby byla pohřbená na Malé Skále, kde měla chalupu a kde to měla ráda a byla šťastná,“ dodala Váňová, která dodnes na herečku vzpomíná a teď v období Památky zesnulých ještě víc.

VIDEO – Národní divadlo se loučí s Lubou Skořepovou (†93): Takhle vzpomínala na svou lásku!

Video
Video se připravuje ...

Národní divadlo se loučí s Lubou Skořepovou (†93): Takhle vzpomínala na svou lásku! Petr Soukup, Hana Höschlová

VIDEO – Hořký konec Luby Skořepové (†93) zaznamenal film SAMA: Zoufalá prosí kamarády!

Video
Video se připravuje ...

Hořký konec Luby Skořepové (†93) zaznamenal film SAMA: Zoufalá prosí kamarády! Mediaoffline

Fotogalerie
54 fotografií