Herečka se pokusila zavolat do vnějšího světa o pomoc, ale nikdo ji nechtěl slyšet. „Stále můžu být platná, i když jsem už stará,“ prohlásila tehdy pořád plná energie a chuti.

Rozhodla se dokonce, že poslední divadelní hru si napíše sama pro sebe. Její volání však vyslyšeno nebylo, a tak mnoho času trávila v osamění ve svém pražském bytě.

Nezbývalo jí než přemýšlet o životě i rodině a dětech, které, bohužel, neměla. A také bez jakékoliv sebelítosti o blížícím se konci. „Starý člověk, jako jsem já, už čeká jenom na smrt...“ konstatovala.

 

Její zdravotní stav se horšil a v dubnu 2015 jí prasklo střevo. Podstoupila operaci, ale pak to s ní šlo od desíti k pěti. Poslední rok svého života strávila v léčebně dlouhodobě nemocných v pražském Motole.

Společnost jí čas od času dělal prasynovec Julien s rodinou, ale Luba Skořepová zemřela loni 23. prosince v úplném osamocení.

Otakar Faifr natočil o Skořepové dokument Sama, kde herečka vypráví svůj životní příběh. Film by měla odvysílat Česká televize na podzim.

Video
Video se připravuje ...

Synovec Luby Skořepové (†93): Promluvil o dědictví a rodinných vztazích! Karel Kopáč

Fotogalerie
39 fotografií