Skořepová se musela pořádně otáčet, aby majiteli bytu, ve kterém dlouhá leta žila, zaplatila každý měsíc nájem. A že na krásných Vinohradech je pěkně vysoký.

„Bydlím v tomto bytě na Vinohradech přes třicet let. Jsem tu na jednu stranu šťastná, protože mám blízko park Grébovka, na druhou nešťastná, protože nemám na nájem. Musím hrát ve třech divadlech najednou, abych to finančně zvládla,“ postěžovala si Blesk.cz legendární herečka.

Video
Video se připravuje ...

Luba Skořepová – bydlení Thomas Kruchina, Jan Jedlička

Byt je velký 2+kk a nejvíce času tráví Luba v obýváku, který je zároveň ložnicí. V pozdějším věku bylo čím dál těžší peníze vydělat, a tak nezbývaly peníze ani na hospodyni. Až do vysokého věku herečka obstarávala domácnost zcela sama. „Momentálně nemám hospodyni, a tak tu nemám moc uklizeno,“ vysvětlila Skořepová, proč to v jejím bytě tak vypadalo zanedbaně.

Herečka ve svém bytě žila do chvíle, než se natrvalo přestěhovala do léčebny dlouhodobě nemocných, tedy LDN. Tam byla necelý rok. Pravidelně ji tam chodil navštěvovat její prasynovec Julien i s rodinou, který u ní byl také v posledních chvílích jejího života. Luba skonala pouhý den před Štědrým dnem roku 2016.

Fotogalerie
30 fotografií