Klímova písemná výpověď přišla vedení Primy zčistajasna ve středu. „Nikomu nic neřekl, jen nechal dopis v podatelně,“ prozradil Blesku dobře informovaný zdroj z televize. „V podstatě nic jiného za tím není než ve vyjádření, které jsem už poskytl... Po čtyřech a půl letech jsme zjistili, že si navzájem nemáme co dát, tak jsme se rozhodli pro nové médium a nový impulz,“ řekl Blesku moderátor pořadu Očima Josefa Klímy.

„Přes prázdniny stejně nenatáčíme, takže nám teď zbývají dvě nebo tři vysílání a pak bychom stejně měli pauzu,“ upřesnil. O tom, do jakého média se přesune, zatím prý nesmí mluvit. Podle informací Blesku má jít o internetovou televizi. „Budeme dělat typ stejného pořadu. Dnes nevíme přesně, jak bude dlouhý a kolik bude stát,“ naznačil Klíma s tím, že o vyšší honorář pro něj a jeho lidi v přestupu nejde. 

Jeho scénáře se válí ladem

Působiště prý potřebuje změnit i kvůli jiným impulzům. V poslední době ho totiž nenaplňuje ani psaní scénářů. „Na Nově mi dva roky leží seriál Komisařka, na Kavčích horách zase Reportérka. A v brněnském studiu ČT mají scénář Advokát a jeho pán podle mé knížky a taky se tři roky netočí...“ posteskl si Klíma. Raději tak v současné době maká na knize s pracovním názvem Reportér a smrt. „Je to detektivka o práci této profese, ale nebude tam žádná reálná kauza,“ prozradil.

Nenahraditelný?

O tom, že by ho někdo na Primě nahradil, Josef Klíma pochybuje. „Byli jsme výjimeční v tom, že jsme lidem přímo pomáhali, když byli v koncích a neměli se kam obrátit. Proto to taky dělám. Už jsem taky starej a mohl bych se na to vybodnout, ale lidi pořád píšou a chtějí nějaké zastání,“ řekl moderátor.

Bojová porada

Prima je z odchodu Josefa Klímy zaskočená. „Veškeré změny se rozhodují na managementu. Vzhledem k tomu, že se jeho schůze koná v pondělí, budeme změny oznamovat nejdříve příští týden,“ řekl za FTV Prima Adam Halmoši.

VIDEO: Josef Klíma: „Vyhrožovali mi zabitím! Nikdo neví, kde opravdu bydlím!“

Video
Video se připravuje ...

Josef Klíma: Vyhrožovali mi zabitím! Nikdo neví, kde opravdu bydlím! Petr Soukup, Markéta Reinischová