„V České televizi mám zaplacený, zčásti i schválený seriál Reportérka s Jiřím Bartoškou v hlavní roli. Jsou natočené tři díly a bohužel už prý nejsou peníze,“ svěřil se Aha! Josef Klíma. Reportérka se přitom začala natáčet již v roce 2015 a sledovanost prvních dílů se pohybovala kolem 900 tisíc diváků.

Hlavní hrdinkou seriálu je dvacetiletá Hedvika v podání Terezy Voříškové (28), která se chce stát novinářkou. Pod křídla si ji v redakci vezme ostřílený reportér Vlach v podání Bartošky. Ten kouří jednu cigaretu za druhou, počítače považuje za nutné zlo, jezdí ve starém autě, žije v paralelním vztahu s manželkou a milenkou, ale jinak je poctivý až k sebezničení. Klíma ho psal podle sebe.

Jenže když představitel hlavní role bojoval s rakovinou, muselo být natáčení pozastaveno. Ovšem Bartoška je už dávno zdravý a Česká televize zatím neprojevila zájem v natáčení pokračovat. Nemá na to prý peníze a důležité jsou pro ni aktuálně jiné projekty.

„Natáčení série příběhů Josefa Klímy s názvem Reportérka bylo pozastaveno v souvislosti se zdravotními problémy představitele hlavní role. I když tyto důvody naštěstí po delším čase pominuly, objevily se další, z časové prodlevy plynoucí okolnosti, které pokračování neumožnily,“ vysvětila mluvčí ČT Karolína Blinková.

Problémy s realizací ale Klímu provází i v případě dalších jeho děl. „Teď jsem takzvaně čekatel. Na Nově mám totiž další schválený zaplacený krimi seriál a taky se netočí. Vysvětlili mi to tím, že se prý nebudou dělat nové projekty,“ kroutí hlavou scenárista. „A třetí v Brně, kde mají tři mé scénáře. Tam bylo v plánu udělat triptych Josef Klíma. To mám zčásti zaplacené a netočí se. Takže jsem opravdu filmař čekatel,“ dodal Klíma, kterému už začíná situace dost ležet v žaludku.

VIDEO: Vyhrožovali mi zabitím! Nikdo neví, kde opravdu bydlím, svěřil se Klíma

Video
Video se připravuje ...

Josef Klíma: Vyhrožovali mi zabitím! Nikdo neví, kde opravdu bydlím! Petr Soukup, Markéta Reinischová

 

Fotogalerie
30 fotografií