Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Co se odehrálo na prvním skutečném setkání: Kajínek chtěl Klímu zmlátit

Video se připravuje ...
Autor: Tomáš Koníček - 
25. listopadu 2017
05:00

Dlouho se zdálo, že jsou přátelé. Pak ale vypukla válka. Vztahy mezi Jiřím Kajínkem (56), mužem odsouzeným na doživotí za dvojnásobnou vraždu a omilostněným prezidentem, a reportérem Josefem Klímou (66) se vyhrotily tak, že jejich první setkání téměř skončilo rvačkou.

Oba pánové se setkali v přímém přenosu na Primě před 13 dny. Jenže to nebylo první setkání od 23. května, kdy opustil Kajínek  vězení. „S panem  Klímou jsme se viděli už před pár týdny. Bylo to při natáčení dokumentu. A tam jsem přímo řekl, proč s panem Klímou nechci mluvit,“ prozradil Kajínek. Tvrdí, že na něj Klíma udělal zásadní podraz.

Po chlapsku

Setkání, o kterém Kajínek mluvil, trvalo pouhých 40 vteřin a uskutečnilo se v restauraci Kamera na Barrandově, kde na něj Klíma čekal. Celé ho uvidíte v neděli ve 20:15 na Primě v dokumentu Já, Kajínek.

To, co Klímovi Kajínek řekl, reportér rozhodně nečekal. „Kdybyste byl o kousek mladší než já, tak bych vás požádal, abyste si sundal brýle, a vyřídili bychom to spolu po chlapsku,“ vystartoval Kajínek. Klíma jen těžko hledal slova: „To byste šel znova do vězení...,“ řekl jen a Kajínek pokračoval: „Ale protože to tak není, takže já myslím, že dál není o čem se spolu bavit. Je mi to líto,“ řekl bývalý vězeň. Překvapený reportér se zeptal, co mu Kajínek vyčítá. „Je mi to líto, já to dál nebudu komentovat,“ dodal Kajínek, otočil se a dal se na odchod.

„Já jsem musel všechny svědecké výpovědi zveřejnit, rozumíte?“ volal na něj ještě Klíma. „Já vím, já vím...,“ zamumlal Kajínek a zmizel pryč z restaurace.

Nedořečené věci

Oba muži pak ještě setkání komentovali. Kajínek v tom má jasno: „On nestál o to, abych se dostal z vězení. Celou dobu na mě s Kroupou (spolupracovník Klímy) profitovali. Lidem totiž vykládali, že mi dávají peníze za knížky, které o mně vydávali. Na to, co mi ten člověk provedl, jsem se k němu dneska zachoval ještě slušně,“ řekl Kajínek. „Jsem z toho rozpačitej. Zůstávají mezi námi nedořečené věci,“ řekl Klíma.

VIDEO: Kajínek versus Klíma: Kdyby bylo na mně, lítaly by pěsti!

Video  Kajínek versus Klíma: Kdyby bylo na mě, lítaly by pěsti!  - FTV Prima
Video se připravuje ...

Slvek Fanny ( 25. prosince 2017 13:14 )

Dobrý den, prosím o informaci kdo zná email adresu pana Kajínka? Prosím o pravdivou info - bludy nemají význam a moje možná důležitá informace by mohla více osvětlit tuto kausu. Děkuji Fanny

Rapid41 ( 27. listopadu 2017 13:11 )

Nezáviď tolik

Rapid41 ( 26. listopadu 2017 10:17 )

Správně, politikům jde o blaho obyčejných lidí

zvonik54 ( 26. listopadu 2017 07:37 )

Pane draco17, je vidět, že prostou logikou jsem zasáhl Tvoje zločinecké rejdy v tomto ,,pseudodemokratickém" státě justičních lumpů. Tedy máš pravdu: Svůj k svému... PS.: Dobře ses vybarvil. Jen co je pravda! V morálce Kajínkovi nesaháš ani po nehty u prstů na nohách!

draco17 ( 26. listopadu 2017 06:54 )

A TY JSI TOTÁLNÍ DEBIL.!!PRÝ PAN kÁJÍNEK!!...PŘEJI TI AT TĚ PODOBNÝ PAN KÁJÍNEK OKRADE A JEŠTĚ TI DÁ PO HUBĚ...VOLE!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání