Sympatická Helena (50) opustila kvůli Pavlovi pohodlí hlavního města, automatickou pračku, myčku a ústřední topení. Je cvičitelkou psů a spolu s ní se do hájenky přistěhovali další tři čtyřnozí miláčkové. Takže dohromady už polorozpadlý objekt střeží pět hlídačů.

Zkouška ledem

Kde bude Helena na téhle samotě pracovat? „V lese,“ odpovídá vesele štíhlá blondýnka. Láska ji přivedla na samotu na Příbramsku. „Je dobře, že jsme s Pavlem začali vztah v zimě. To je tady asi nejtěžší období. Zvládli jsme to. Už bude jen líp,“ je přesvědčená Helena. Těší se na jaro, zatím ji v třeskuté zimě viditelně hřeje láska.

Přišel o práci

Na Podlahu se před půldruhým rokem usmálo i pracovní štěstí. „Měl jsem roční brigádu na Monínci u Javorové skály. Jen za stravu a bydlení. Postavil jsem tam gril i s udírnou, docela dobře to šlapalo. Ale bohužel to pak někdo celé koupil a přivedl si své lidi, postěžoval si Podlaha. Pořád je workoholik a stánek v turistické zóně opouštěl nerad. Jako vzpomínku si na hájenku přivezl váhu a dřevěné reklamní poutače. Plánů mu spoustu, jen je nemá kdo financovat.

Kutil po otci

Pavel slavného tátu kutila nezapře. Snaží se i bez peněz na domě a na zahradě pořád něco vylepšovat. Pyšně nám ukazuje záhon s česnekem, který už leze ven. Zasadil další okna, takže do baráčku už tolik netáhne. Buduje letní kuchyň. Objekt si pronajal v roce 1999 ještě jako úspěšný podnikatel, za pět let bylo s penězi utrum. Už čtrnáct let tu hospodaří téměř bez koruny. Naštěstí už na to není sám!

Na inzerát to nešlo

Pavel hledal ženu pomocí Blesku. V roce 2015 si podal inzerát: „Podnikatel z Prahy, toho času bez podnikání, žijící deset let obklopen přírodou, zvířaty a pohodou na samotě, hájovna v lese bez sousedů, zaměstnanců a také lidí, hledá podnikatelku obklopenou stresem a civilizací. Značka: Vzájemné dobíjení baterií.“ Nabídek přišlo asi šedesát, ale ženy byly většinou o hodně starší než Pavel.

Podnikání mu zlomilo vaz

Pavel Podlaha vystudoval hotelovou školu a v 90. letech se mu v podnikání dařilo. Pohořel až na svém snu vybudovat z bývalého Tuzexu v pražské Štěpánské ulici třípatrový zázrak – diskotéku, pizzerii a hernu. Městská část mu prý házela klacky pod nohy, nemohl provozovnu včas otevřít a zadlužil se. Dokonce i u svého otce. Ten ho nakonec vydědil a Pavel skončil v exekucích.

VIDEO: Přemek Podlaha umíral pod jiným jménem.

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Podlaha umíral pod jiným jménem! A jak vracet dárky a nenaletět? Blesk TV

Fotogalerie
12 fotografií