Kdykoli se ujme moderování profesionál, a ještě k tomu herec, můžeme vždy čekat něco navíc, takovou třešinku na dortu. Je to oním radostným sdílením problematiky, při kterém má divák chuť se zapojit – uvařit si něco dobrého s Jiřinou Bohdalovou (84), Petrem Rychlým (50) nebo právě třeba s Václavem Postráneckým.

Dříve byl pouze Přemek Podlaha, fenomén několika desetiletí. Příjemný pán, který byl ale na rozdíl od herců-moderátorů ve svém projevu umírněnější. Více racionální, odborník na daná témata, jeho nadšení pramenilo z toho, že všichni ti pěstitelé, chovatelé a kutilové byli lidé z jeho okolí a on většině témat odborně rozuměl.

Postránecký se podle mě zařadil mezi herce, kteří berou moderování jako novou roli. A této se zhostil s nakažlivou radostí a energií. Pozor, ne každý herec umí moderovat!

On ale ukázal, že je přesně tím typem člověka, který už je v určitém věku, má zkušenosti, a diváci s ním problematiku objevují. Tím nechci říct, že by působil neodborně, naopak, možná je sám zkušený zahrádkář, říkám jen tolik, že mu tato role velmi sedí!

Více o Postráneckého nové roli v sobotní Blesk TV Mánii!

Fotogalerie
4 fotografie