„Od natáčení první série uplynul jeden rok a kostýmy se zachovaly, a proto byly použity i pro pokračování,“ uvedl zdroj ze štábu primáckého seriálu deníku Aha!. Jenže seriál na oblečení šetřil už od začátku a většina kousků byla pořízena ve výprodejích a bazarech. A tak není divu, že některé z kostýmů mají to nejlepší již za sebou.

Nejvíce je to patrné na šatníku jihomoravského playboye Jakuba Hřebce, kterého hraje Tomáš Matonoha. Jeho košile ještě před rokem hrála všemi barvami, nyní už je sepraná. Také díry na džínách, ve kterých Matonoha v seriálu chodí, se nošením o něco zvětšily.

V kostýmu z loňského roku kromě Matonohy hrála také Tereza Kostková, a dokonce i hlavní hvězda seriálu Bedřich Pavlíček alias Václav Postránecký oblékl v pokračování Vinařů tutéž proužkovanou košili, kterou měl v první řadě. V jeho případě ale musely kostymérky vzít do ruky jehlu a nit.

„Během natáčení seriálu Vinaři a Vinaři II. zhubl,“ práskl na Postráneckého zdroj ze zákulisí a dodal: „Proto bylo nutné jeho kostýmy upravit. Naštěstí si s tím hravě poradily. Horší by bylo, kdyby řešily opačný problém.“

Fotogalerie
9 fotografií