Blokování čísel v mobilním telefonu Karla Gotta začalo podle informací Blesku na jaře roku 2015, kdy zpěvák zcela nečekaně rozpustil svůj původní management a tým spolupracovníků a založil s manželkou Ivanou (41) vlastní agenturu. V té době už se mu nemohla dovolat řada lidí. Největší zlom nastal v červnu stejného roku, kdy po mnoha letech – v návaznosti na založení vlastní agentury – změnil své telefonní číslo.

Dojel si pro číslo

To nové ale dal jen velmi malému počtu lidí. „Olouš ani jeho partnerka Hanka, sestřenice pana Gotta, to číslo nedostali. To víte, že je to nemile překvapilo,“ popisuje až nyní člen rodiny pana Havránka. „S partnerkou se staral v Újezdu u Svatého Kříže o hrob rodičů pana Gotta i o další důležité věci a proto s ním potřebovali být v kontaktu. Olda tedy po několika týdnech vyrazil na Bertramku a o číslo požádal,“ vypráví.

„Jenže se pak panu Gottovi na ten telefon stejně nemohl dovolat. Pořád se mu ozýval obsazený tón, což vyhodnotil tak, že je jeho číslo blokováno,“ dodal člen rodiny, který si nepřál být jmenován. On, stejně jako Slavíkova nejstarší dcera Dominika, která promluvila (Blesk informoval), nechápou, kdo a proč čísla v Gottově telefonu blokoval.

Stejný problém řešil Milan Drobný (73) a i nedávno zesnulý zpěvák Karel Štědrý (†80).

VIDEO: Prasklo tajemství Karla Gotta: Vztah s jinou ženou! Trvá už 34 let!

Video
Video se připravuje ...

Prasklo tajemství Karla Gotta: Vztah s jinou ženou! Trvá už 34 let! Tereza Kühnelová

Odluka a usmíření

Tři měsíce po změně telefonního čísla onemocněl Karel Gott rakovinou mízních uzlin. Poté, co ho odvezli do nemocnice s náhlou příhodou břišní (způsobily ji nádory ve zpěvákově těle), neměli Havránek ani Gottova sestřenice žádné zprávy o jeho stavu.

„Nevíme nic! Karlovi se dovolat nelze, to je jasné. A nikdo jiný se nám neozval,“ postěžoval si tehdy Olda. Gotta navštívil doma na Bertramce hned, jak ho propustili po první chemoterapii. Přijel pak ještě dvakrát. V té době se muselo mezi zpěvákem a jeho dlouholetým kamarádem a spolupracovníkem stát něco velmi zásadního, protože Havránek už pak domů za Slavíkem až do své smrti nepřijel.

„Viděli jsme se po jeho boji s rakovinou až loni v létě, kdy za námi sám přijel do Svaťáku. Pak říkal, že nás pozve na svůj koncert v Malostranské besedě, ale to se nestalo. Až teď za mnou přijel do nemocnice. Udělal mi radost, že se objevil. Bral jsem to jako usmíření,“ řekl Blesku dva dny před svou smrtí Havránek.

Co na to Slavík?

Sám Gott posléze na celou kauzu ohledně blokovaných čísel zareagoval prostřednictvím svého Facebooku. „V době onkologického onemocnění a léčby jsem to byl já, kdo si často doma a zejména v nemocnici vypínal telefon. Když mi ale někdo poslal SMS nebo jsem viděl zmeškané volání, dotyčným jsem, podle svého vlastního uvážení a zdravotního stavu, volal zpět. Nikdo z mého okolí si nestěžoval, že by ho někdo v mém telefonu blokoval!“ tvrdí.

„Pokud se mnou kdokoli potřeboval hovořit, věděl, že může kdykoli volat i Ivaně, která mi vzkaz vždy vyřídila. Moje rodina, příbuzní a nejbližší přátelé měli pokaždé mé nové telefonní číslo mezi prvními,“ vysvětloval Mistr.

VIDEO: Karel Gott vystoupil na Žofíně.

Fotogalerie
60 fotografií