Nejsmutnější je, když nevyléčitelnou nemocí onemocní někdo z rodiny. Navíc, když se jedná o malé dítě. Tím si prošel zpěvák v osmi letech. „Byl jsem vlastně jedináček, smrt sestřičky přišla, když jí byl rok. Onemocněla rakovinou, nevím přesně název diagnózy, ale v té době to nešlo léčit. Všechny nás to hodně zasáhlo,“ svěřil Blesku Tomáš, který už je tatínkem Josefíny (3), Alfréda (1) a co nevidět mu žena Tamara (30) povije třetí robě.

„Nedávno jsem byl zpívat na pomoc dětem postiženým rakovinou a byl tam i pan doktor, který se snažil sestru uzdravit. Prozradil mi, že by bývalo stačilo, aby onemocněla jen o rok později, a mohli ji uzdravit,“ prozradil smutně Klus s tím, že je úžasné, jak se medicína vyvíjí kupředu. Bohužel v roce 1993 se její život zachránit nedal.

Zpěvák se dlouho ze smrti sourozence obviňoval. „Myslel jsem si, že to snad může být i moje vina, protože jsem nemohl zapomenout na jednu situaci... Když jsem ráno vstával do školy, tak ona hrozně plakala a já byl naštvanej: Ježiši, proč musím mít tu ségru?! Tahle myšlenka se mi jako klukovi vracela – nemůžu za její smrt i já?“ svěřil Tomáš, který za dva roky oplakával i tatínka. V Tatrách se zřítil z Kôprovského štítu. Tomáš Klus se stejně jako jeho otec chtěl věnovat sportu. Zranění kolene ho ale zavedlo na uměleckou dráhu.

Smutek zahání prací

Obří pražský koncert připravuje Tomáš Klus v Pragovce na konci září, kde předvede recyklované RecyKlus Tour. „Nové tam bude úplně všechno, od světel až po novou píseň,“ zve Tomáš.

VIDEO: Podle Tomáše Kluse jsou všechny ženy bohyně.

Video
Video se připravuje ...

Vzkaz Tomáše Kluse ženám: Všechny jste bohyně! Marie Šilhová/BPŽ

Fotogalerie
44 fotografií