Bývalý člen neonacistické kapely Conflict 88 zabředl do dluhů v roce 2013, kdy nezaplatil 9 913 Kč. Přes upomínky sumu neuhradil, naopak v roce 2014 zůstal dlužit dalších 20 012 Kč. V současné době tak exekutorský úřad u zpěváka, který si letos odnesl dokonce dva stříbrné Slavíky, eviduje dluh bezmála 30 tisíc korun.

Proč si kontroverzní zpěvák uřízl takovou ostudu? Copak si druhý nejpopulárnější český zpěvák nevydělá dost, aby splatil tak »směšný« dluh?! „Neříkám, že jsem nikdy neměl exekuci, ale já mám všechny pohledávky splacené,“ odpověděl Ortel včera na dotaz Blesku.

Kontroverzní zpěvák si ale nedokázal vzpomenout, kvůli čemu exekucím čelil. Nabízí se možnost, že pohledávky mohly vzniknout třeba z nezaplacení faktury za zboží nebo služby. Ortel totiž ve své rodné Plzni podniká v pohostinství.

„Čeho se to týkalo, to teď nevím, to by vám řekla moje účetní,“ odkázal nás zpěvák. Kdyby ale jeho tvrzení bylo pravdivé, záznamy o exekucích by centrální registr jistě vymazal! Proč se tak nestalo, na to už Ortel odpovědět nedokázal…

Zpěvák do dubna 2015 provozoval v Plzni středověkou krčmu Schenk u Ortela. Nyní si jeho společnost Tomáš ORTEL s.r.o. pronajímá plzeňský Rebel Alfa Music Club.

Fotogalerie
35 fotografií