„Každý rok prověřujeme, zda při hlasování nedošlo k porušení pravidel jak z hlediska technických prostředků, tak různých výzev,“ říká šéf Slavíků. „U žádného ze zúčastněných subjektů jsme letos porušení nezjistili,“ zdůrazňuje Těšínský z pořadatelské agentury Musica Bohemica.

Michal, který letos získal Bronzového slavíka, si ale v případě Ortela stojí za svým. „Podle mě je to jasné organizované hlasování. Proč ne? Budiž... Ale nerozumím tomu, proč se to kdysi nesmělo a teď to jde,“ ptá se hitmaker, který mluví z vlastní zkušenosti.

„Asi před šesti lety mě Jarda upozornil, že mi byly organizovaně hromadně poslány hlasy z mého fanklubu. Říkal, že je to proti pravidlům, a ty hlasy mi byly odebrány,“ vysvětluje David. Hitmaker přitom zdůrazňuje, že ani v jeho případě, ani v Ortelově nešlo o kupčení s hlasy.

„Naopak od toho fankluby jsou, aby vás podporovaly. Sám jsem nikdy nic neorganizoval a nikdy jsem si neposlal jediný hlas,“ komentuje Michal. „Opravdu ale nechápu, proč v mém případě to bylo proti pravidlům, a v Ortelově nikoli!“ podotýká hudebník.

Fotogalerie
57 fotografií