Valík se divákům nejvíce vryl do paměti coby pekař Richard Zajíček v nekonečném seriálu TV Nova Ulice. Před kamerou se setkával mimo jiné i s představitelkou bývalé feťačky Zuzany Šárkou Ullrichovou a stali se z nich blízcí přátelé. Právě Šárka tak s Tomášem strávila poslední chvíle jeho života. „Byla jsem s ním poslední týden, co umíral. To už jsem věděla, že zemře,“ svěřila se Blesku.

Fakt, že se Tomášova vážná nemoc táhla už několik let, herečka potvrdila, přesnou diagnózu ale odmítla sdělit. „Ano, ale nemohu vám prozradit, co mu bylo. Nepřál by si to,“ řekla Šárka roztřeseným hlasem.

O tom, že pomalu umírá, nikdo nevěděl, ani jeho nejbližší. Tajil to před celým světem. Tomáš zemřel v úterý v Nemocnici na Bulovce, kde byl od 2. září hospitalizován na Jednotce intenzívní péče Kliniky infekčních, parazitních a tropických nemocí. Měl trpět vysokými horečkami, a dokonce skončit na kapačkách a na kyslíku.

Ačkoliv Šárka dopředu věděla, že kamarádovy dny na tomto světě jsou sečteny, vyrovnat se s jeho odchodem zatím nedokázala. „Na to se ale připravit nedá,“ pronesla trpce s tím, že to, co teď prožívá, se těžko popisuje. „Je mi hrozně. Byl něco jako můj brácha, moje spřízněná duše,“ dodala Ullrichová.

Fotogalerie: Zemřel herec z Ulice Tomáš Valík: Krutou…
23 fotografií

Bral antidepresiva

Další Valíkův blízký kamarád, který si nepřeje být jmenován, prý o jeho chorobě věděl, ale přesné podrobnosti mu herec nikdy neřekl. „A já se ho neptal. Říkal jen, že jde do kopru, a když skončil na JIP, plakal mi do telefonu, ale zakazoval mi ho tam navštívit.“

Prozradil také, že Tomáš s nalomeným zdravím hodně bojoval i vnitřně. „Špatně se s tím vyrovnával. Když byl na tom s psychikou hodně špatně, bral antidepresiva, které zapíjel alkoholem. Jinak se strašně snažil pracovat, zabavit se, myslet na něco jiného,“ doplnil kamarád.

Na Bulovce pak Blesk pouze zjistil, že Valík se tam na infekčním léčil už hodně dlouho. Ambulantně nebo hospitalizací. Podle zdroje Blesku se mu ale stal osudným zápal plic, který těžkou nemocí oslabenému herci vzal veškerou imunitu a ani JIP už mu život nedokázal zachránit.

Fotogalerie
31 fotografií