Už popáté pózoval Dan Bárta pro charitativní kalendář nadace Debra, která pomáhá lidem, kteří trpí nemocí motýlích křídel. „Z nějakého důvodu se mě tahle nemoc víc, aniž bych věděl proč, dotýká,“ řekl Bárta deníku Aha!

V muzikálu Jesus Christ Superstar zazářil Bárta jako Jidáš, ovšem, pro kalendář se převtělil v Ježíše a focení si doslova protrpěl. Tématem totiž byla nehmatatelná, ale všudepřítomná bolest, které nelze žádným způsobem uniknout. „Taková je i každodenní zkušenost lidí, kteří se narodili s nemocí motýlích křídel,“ připomíná umělecká fotografka Bet Orten.

Zpěváka proto donutila odhodit triko a na jeho obličej i tělo nechala promítat oscilogram jako symbol ostrého tónu, který bolí, zraňuje a způsobuje pocit tísně.

„Když už má někdo tu pitomou smůlu, že se narodí s nemocí motýlích křídel, může mluvit svým způsobem o štěstí, že se narodil v Česku,“  říká pro deník Aha! Bárta. „Díky nadaci Debra totiž žijeme v zemi, která patří v péči o pacienty s tímto onemocněním i jejich rodiny ke světové špičce. A to je, při vší té pitomé smůle, dobré,“  dodává.

 

Fotogalerie
11 fotografií