Dříve než se Jitka Čvančarová stala patronkou nadace, která podporuje pacienty s touto nevyléčitelnou chorobou, o nemoci motýlích křídel moc nevěděla. Ale hereččina iniciativa během krátké doby vše změnila a do charitativních projektů se zapojilo čím dál víc známých lidí. A jak to všechno začalo? Před dvěma lety byla Debra oficiální nadací na karlovarském festivalu. A módní show se zúčastnila i Olga se svou maminkou, která se o ni do poslední chvíle starala.

„Malá a velká Olga Oluška a máma Olga! Jedny z nejsilnějších ženských, co znám! Každému bych přála potkat někoho tak inspirativního, jako byla ona. Je to tak velké obohacení. Nešlo ji nemilovat! Kéž by každý žil svůj život s takovým nasazením, přímostí, nezlomností a s tím neustálým úsměvem jako ona. V našich očích Oli svůj boj s nemocí vyhrála = naplnila svůj život láskou, humorem a moudrostí. V Debře nám pomohla s osvětou, svým přístupem a životní moudrostí. Inteligentní, krásná bytost, která stále myslela na druhé. Klaním se před takovými lidmi, jako byla ona a jako je její maminka Olga,“ napsala nám v SMS zprávě herečka.

Video
Video se připravuje ...

Olinka (†30) s nemocí motýlích křídel... Její poslední vystoupení! David Turek

Pohřeb Olgy Joklové se uskuteční v pondělí 24. srpna ve 13 hodin na hrádku Roštejn u Telče. Matka Olga se chystá popel své dcery rozprášit do vln oceánu u španělského ostrova Tenerife, kam její dcera ráda jezdila na ozdravné pobyty.

Fotogalerie
4 fotografie