Oslava 85. narozenin legendární herečky v pražském Tyršově domě mohla skončit jako nejsmutnější večírek všech dob. Kdyby v úterý neměl moderátor Všechnopárty nad sebou anděla strážného, a kdyby na místě nebyli fotografové Aha!, nemusel být už mezi živými.

Pan Šíp vyšel z Tyršova domu v doprovodu manželky okolo jedenácté hodiny. Když vyšli na ulici, rozhlížel se a bavil se s ženou o tom, že musí sehnat taxi,“ popsal fotograf okamžiky pár vteřin před událostí, která stála Šípa málem život.

Proto, když uviděl přes ulici vůz taxi, zvedl ruku na znamení a udělal pár kroků vpřed. Bohužel si nevšiml, že stojí v kolejišti tramvaje. A protože koukal na taxi, nevšiml si, že se na něj zleva řítí rychle jedoucí tramvaj,“ zavzpomínal fotograf. „Naštěstí stihl udělat jeden malý krok vzad, když jsme na něj začali křičet. My jsme ho chytili za ruku, aby nespadl a tramvaj mu přejela před obličejem, vzdálená zhruba deset centimetrů,“ popsal horor svědek.

Šlo opravdu o centimetry a obrovské štěstí. A to si také pan Šíp rychle uvědomil, protože vteřinu po tom, co zběsile zvonící tramvaj odjela, hrůzou zbělal a roztřásl se,“ dodal očitý svědek, který moderátorovi zachránil život. Manželka Iva (40) pak Šípa doprovodila do taxíku a odjeli domů.

Fotogalerie
2 fotografie