Fakt, že herečka jako desetileté dítě strávila rok v dětském domově, je pro ní dodnes bolestný. „Rodiče se rozešli, když mi bylo deset. Během rozvodu nastaly takové konflikty, že mě a moji sestru Ljubu dal soud do internátu, abychom u toho nebyly. Tím pro mě skončilo šťastné dětství,“ přiznává herečka. „Ten rok v internátě byl hodně krutý. Zažila jsem šikanu i kruté strádání. Vůbec nejhorší byl ale pocit, že vás nikdo neobejme,“ vypráví Konvalinková s tím, že po roce si ji i její sestru na úřadech zpátky doslova vyboxovala její babička, u které pak vyrůstala.

Kvůli strašné zkušenosti z dětství i vlastnímu rozvodu s Oldřichem Kaiserem, kterému se dlouho bránila, se Konvalinková stala patronkou Nadačního fondu Rozum a cit, který podporuje pěstounské rodiny. Ty jsou pro řadu dětí z dětských domovů jedinou možností, jak získat vlastní rodinu. „Myslím, že člověku by nemělo stačit starat se jen sám o sebe, vidět jen sebe a svoji rodinu. Prostě že by měl udělat nějaký krok dopředu a pomáhat i lidem kolem. Vždyť se podívejte, kolik je teď všude agresivity a násilí,“ říká Naďa Konvalinková.

„Někomu pomoci je to první, co můžeme udělat. Když mě tahle nadace oslovila, měla jsem k tomu nejdřív nedůvěru, protože jsem se před tím mnohokrát setkala s tím, že peníze na charitu šly nakonec úplně jinam, než bylo slíbeno,“ dodává herečka.

Fotogalerie
17 fotografií