Po dvou mrtvicích a roce bezvědomí zemřela matka slavice o víkendu v kladenské nemocnici. Již v úterý proběhl žeh, ovšem bez rodiny. Ten den také Otvovicemi, kde zpěvačka s celou rodinou žije, zazněly jen zvony s oznámením místního rozhlasu, že jejich sousedka zemřela. „Paní Bílá si nepřála obřad,“ uvedl pro deník Aha! zdroj z krematoria.

Jeho slova ostatně potvrzuje i Luciina sousedka a kamarádka ze školy v Otvovicích: „Lucka nechtěla obřad v neosobním krematoriu, kam může ze zvědavosti přijít každý. I ten, kdo její maminku neznal. Chce vystrojit mamince poslední cestu podle svého.“ Podle ní Bílá pohřeb mamince vystrojí přímo na hřbitově, kde mají Zaňákovi hrob. Prý ale počká, až se vyčasí a příroda bude v rozpuku.

Zatím tedy není jisté datum obřadu, ale už je jasné, že na posledním rozloučení promluví kněz a rodinný přítel Zbigniew Zibi Czendlik (51), který Bílou oddával, když si brala prvního manžela, pozounistu Stanislava Penka (42). „Lucie s ním byla kvůli nemocné mamince v neustálém kontaktu. Dokonce za paní Zaňákovou byl i v nemocnici,“ prozradila Aha! sousedka Bílé.

Ještě před pohřbem se pak rodina Zaňákových sejde v otvovické kapličce, na jejíž rekonstrukci slavice přispěla značnou částkou a kde se každý rok s rodinou a sousedy schází na Štědrý den.

Fotogalerie
14 fotografií