Co se vlastně stalo? „Nebudu nikoho jmenovat. Jde o herečku, která má mnoho důvodů, aby měla naše divadlo ráda a chovala se k němu i ke mně slušně,“ prozradil deníku Aha! Hrušínský. Podle informací z deníku začal konflikt poměrně nevinně. Hrušínský měl herečce nabídnout alternaci při studování nové hry.

„Herečka roli chtěla, ale neměla čas ji hrát. Proto jsem jí nabídl alternaci, tedy střídání se v roli. Nemohu si totiž dovolit nastudovat představení za tři čtvrtě milionu a pak ho uvádět za dva měsíce,“ vysvětlil. Hrzánová měla odehrát premiéru a pak vystupovat podle svých časových možností, přičemž by její kolegyně hrála podle potřeb divadla k oboustranné spokojenosti.

„Jenže dotyčná osoba se smrtelně urazila. Řekla, že ji přece nemůže nikdo nahradit. Od té chvíle jsme se neviděli,“ pokračuje Hrušínský.

Principál si z toho už ale hlavu nedělá. „Teď vím, že je třeba oddělovat opravdu důležité od nepodstatného. Už se tím nechci zaobírat,“ uzavřel celou kauzu. Nakonec to však byl on, kdo první ustoupil – napsal herečce dopis. Odpověď ale pořád nedorazila. Hrzánová tráví léto na chalupě a o ničem prý neví.

Fotogalerie
9 fotografií