Na začátku běhu měl Šíp, který toho moc nenaspal, velmi smělé plány. „Uvidíme, jestli jsem dneska v té správné formě. Já se nejdřív půjdu rozcvičit mezi stromy, tam zjistím, jestli to dneska půjde, a potom si to možná zaběhnu také,“ nechal se Šíp slyšet, zatímco výstřelem startoval závody pro děti a jejich rodiče.

Nakonec se ale běhat neodvážil, přece jenom byla oslava bujná a v sedmdesáti už by se měl člověk šetřit. Ale v minulých ročnících společně s Jaroslavem Uhlířem a Zdeňkem Svěrákem trasu dlouhou 100 metrů uběhli.

„Běžel jsem tenhle běh dvakrát a pokaždé jsem prohrál. Jednou se Zdeňkem Svěrákem, měl jsem naivní představu, že jsme tandem a všechno děláme spolu. V tom běhu jsem ale pochopil, že Zdeněk je soutěživej, takže mě předběhnul. I když jsme si jasně řekli, že na sebe počkáme! No a potom jsem běžel s Karlem Šípem a to dopadlo úplně stejně,“ postěžoval si na své vykutálené kamarády Jaroslav Uhlíř.

Letos se ze slavných tváří na start postavil také skladatel Michal Horáček se svou mladou ženou a malou dcerkou. Elegán Horáček ani na sportovní akci neodložil nic ze svých způsobů a běh odstartoval a uběhl v saku...

Fotogalerie
7 fotografií