Na Šumavu odletěl v sobotu, vrátit se domů do středních Čech měl včera. Dopoledne odstartoval, bylo ale velmi zlé počasí. Když se tři hodiny poté nehlásil, vydali se ho hledat. Čtyřmístný vrtulník Robinson 44, ležel v lese. Měl zavadit o špičky stromů a zřítit se. Radek Kuchař včera nebral telefon a na zprávy nereagoval.

Na místě nehody jsem se byl podívat, k pádu došlo asi jen 600 nebo 700 metrů od místa, odkud pilot vzlétl. Příčinou podle mého názoru mohlo být velmi nepříznivé počasí, které tu dneska máme. Podle mých informací zemřel pilot na poranění hlavy,“ sdělil starosta Modravy Antonín Schubert.

Láska k létání se v rodině dědí a bohužel nešlo o první leteckou nehodu. Pilotem je i Radek, známý z filmu Perníková věž, seriálu Ulice či Případů 1. oddělení. Ten havaroval loni na jaře u obce Sulice nedaleko Prahy, na palubě měl ženu a dva malé syny-dvojčátka...

„Ve chvíli, kdy jsem zjistil nějakou technickou závadu, tak jsem udělal takové rozhodnutí, abych sebe a rodinu dostal na zem co nejbezpečněji,“ řekl tehdy Kuchař. Jeho táta včera takové štěstí neměl.

Fotogalerie
11 fotografií