Zdenka Pohlreich, která o své nemoci poprvé otevřeně promluvila před několika týdny na sociální síti Facebook, se v prvotním šoku poté, co jí lékaři sdělili nemilosrdnou diagnózu, chtěla uchýlit pouze k alternativní léčbě. Nakonec si to nechala rozmluvit a nyní moderní i alternativní způsoby kombinuje.

V rozhovoru pro Magazín MF Dnes řekla, že po chemoterapii používá přístroj zvaný Bicon, který tělu uleví. „Připnete na sebe elektrody a během pár hodin vás to od chemošky vyčistí,“ říká Pohlreichova žena, která po třech měsících teď od lékařů uslyšela dobré zprávy.

Zlepšuje se to. I když byl můj nádor dost velký, tak už tam skoro není, prostě se rozpadl, zmizel, ty menší kousky už skoro nejsou vidět ani na sonografickém vyšetření,“ prozradila pro MF Dnes Zdenka Pohlreich. I krevní testy má prý už jako zdravý člověk. „Čtyři pět dní po každé chemošce už zase žiju úplně normálně: jezdíme na dovolenou, lyžovat, byli jsme třeba ve Španělsku, ve Francii,“ říká šéfova manželka a pochvaluje si, že jí snad nikdy po psychické stránce nebylo tak dobře, jako je jí nyní.

Co se týče životosprávy, jídlo upravila tak, že jí méně masa a více ovoce a zeleniny. „Zdeněk mi teď nosí ryby a lehké saláty a je to super,“ říká Zdenka, jejíž manžel má už plán: „Já z toho snad udělám knihu.“

Zdenka kvůli chemoterapii přišla o vlasy. Za holou hlavu se ale nestydí. Fotky zveřejnila na Facebooku a zahodila už také i paruku, kterou měla asi jen třikrát na sobě. Nenáviděla ji.

Dnes říká, že také ví, že si k rakovině pomohla svým způsobem sama. Přepínala se, "kašlala na sebe i na děti", neposlouchala, co jí říká její vlastní tělo...

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Dopis na rozloučenou nemocné Zdeňky Pohlreich! A pohřeb hvězdy Slunce, seno! redakce Blesk.cz

Fotogalerie
8 fotografií