Strach, panika, záchvaty úzkosti. To prožíval František Nedvěd mladší a nezbylo mu nic jiného než před měsícem vyhledat okamžitě lékařskou pomoc. „Ano, je to pravda. Syn je momentálně hospitalizován v psychiatrické léčebně. Každý z nás má občas nějaký problém a je potřeba ho vyřešit,“ reagoval na dotaz Blesku překvapivě otevřeně známý písničkář. „Měl nějaké trable s děvčaty a tak se to na něj trochu sesypalo, ale stojíme plně při něm, a celá rodina ho podporuje,“ dodal zpěvák.

Neléčí se poprvé

František Nedvěd mladší se sám rozhodl vyhledat lékařskou pomoc, když se v noci budil s panikou v očích. Hned věděl, co se děje, úzkost u něj totiž diagnostikovali už v minulosti. „Do léčebny jsem nastoupil dobrovolně a nejsem tu poprvé. Trochu hůř zvládám problémy v životě. Naštěstí o tom vím a ví o tom i celá moje rodina, a tak poznám správný čas, kdy vyhledat pomoc,“ svěřil se Blesku František. Ten se dokonce vydal ve stopách svého otce a také zpívá.

„Nemám problém o tom otevřeně mluvit, protože vím, jak je těžké si na začátku přiznat, že je tu nějaký problém, který by měl řešit psychiatr,“ řekl otevřeně syn slavného zpěváka. „Až tady v léčebně mi vždycky dojde, že jsou na tom lidi mnohem hůř. A hlavně: Péče v psychiatrické léčebně na Karlově náměstí je prvotřídní. Oni mě opravdu dokážou dát vždy do pořádku,“ pochvaloval si František Nedvěd, který jako by svému otci z oka vypadl.