„Srdíčko má maminka zdravé jak řípa. Maminka dokonce čtrnáct dnů před kolapsem byla na EKG a všechno bylo v nejlepším pořádku,“ řekla Blesku hereččina dcera Tereza Brodská (45), která loni 7. října našla svou matku ležet v bezvědomí na podlaze jejího bytu v Praze-Vršovicích a rychlou akcí jí zachránila život.

Ztrácí rovnováhu

„Neselhalo srdíčko, ale způsobil to opravdu úbytek bílé hmoty mozkové. Ten způsobuje malátnost, ztrácení rovnováhy a všechno tím spojené,“ přiznala vůbec poprvé Tereza s tím, že jde o degenerativní onemocnění mozku a míchy. Což může mít za následek špatnou hybnost, roztroušenou sklerózu, Alzheimerovu nebo Parkinsonovu chorobu...

Dcera slavné herečky přiznala, že maminka se při chůzi neobejde bez podpory – tedy chodítka, berlí či podpory druhé osoby. Proto také Brejchová chodí zatím jen na »procházky« po nemocniční chodbě před pokojem. „Když jsme byli večer mamince popřát k narozeninám, prošli jsme se po chodbě a dívali se skrz okna na noční Prahu. Máma byla šťastná,“ prozradila Tereza.

Jak dlouho si herečka ještě pobyde na Rehabilitační klinice na pražských Malvazinkách, nikdo netuší. „Nechceme taky nic uspěchat. S maminkou je to pořád kolísavé. Jednou je přímo bezvadná, podruhé má svoje nálady a není s ní řeč,“ povzdechla si Tereza.