Z kolapsu, který prodělala 7. října, se herečka ještě nevylízala natolik, aby mohla fungovat bez péče lékařů. „Zdravotní stav fyzický, ale i psychický mamince stále ještě nedovoluje odejít domů,“ řekla včera Blesku hereččina dcera Tereza Brodská (45). „Maminka je naštěstí rozumná. Uvědomuje si, jak na tom je a sama chce na klinice ještě zůstat,“ dodala Tereza.

Drahá léčba

Brejchové po kolapsu došlo, že nedostatečné dokrvování mozku není žádná legrace. Nebýt dcery Terezy, která svoji matku našla doma v bezvědomí naštěstí ještě včas, herečka by mezi námi už zřejmě nebyla. Proto Brejchová z Malvazinek domů vůbec nespěchá. A to i přesto, že měsíční pobyt není zrovna zadarmo, ale pohybuje se kolem třiceti tisíc korun. A Brejchová si všechno platí sama.

Rodinná delegace

Dneska herečce přijde na kliniku dcera popřát i s manželem a fotografem Herbertem Slavíkem (50) a jejich synem Samuelem (17). Dort a bublinky ale nepřinesou. A ani Brejchovou zbožňované šunkové chlebíčky. „Maminka je na dietě a nechce to porušovat. Přineseme jí ale kila banánů, které si teď nesmírně oblíbila,“ prozrazuje Tereza. A protože alkohol je pro herečku ze zdravotních důvodů tabu, rodina ji obdaruje basou koka koly. „Tu teď maminka může pít na litry,“ říká Tereza.

Jak dlouho bude herečka na klinice ještě hospitalizována, nikdo netuší. „Nechceme taky nic uspěchat. S maminkou je to pořád kolísavé. Jednou je přímo bezvadná, podruhé má svoje nálady a není s ní řeč,“ vysvětluje Tereza.