Česká televize o Velikonočním pondělí uvede pohádku v nové verzi ve vysokém rozlišení. „Na restaurování českých filmů se úspěšně podílíme již několik let, ale získat kvalitní kopii Vorlíčkovy pohádky, kterou by bylo možné převést do vysokého rozlišení, bylo obzvlášť obtížné. V Česku totiž taková verze neexistovala,“ vysvětluje generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Nakonec se jim však podařilo domluvit se s německým distributorem, jenž měl k dispozici kvalitní kopii, kterou mohli digitálně vyčistit. Diváci se tak můžou těšit na legendární pohádku s velkým množstvím nových detailů a v originální barevnosti.

Konečně se tak budeme moct pokochat čistě modrým nebem a loukou posetou bílým sněhem, který byl až dosud narůžovělý. Také představitelka Popelky Libuše Šafránková konečně ukáže svou broskvovou barvu ve tváři, která se dosud schovávala pod zeleným „filmem“. Ložené části kostýmů ztratily naoranžovělý tón a získaly zpět svoji původní barvu i lesk. Zvýšená ostrost prospěla také třeba vzorům na oděvech herců či na nábytku.  

Video
Video se připravuje ...

Nová Popelka ČT