Bylo to již dlouho avizované, nejoblíbenější česká pohádka prodělala „plastickou operaci“, když ji Česká televize upravila do HD kvality, vylepšila barvy a obraz. Mělo to být, jako byste se koukali na úplně jiný film! Popelka si oblékne zelenou mysliveckou kamizolu, na ples přijde v růžovém plášti, sníh je bílý...To vše včera viděli diváci u televizních obrazovek ve vylepšené verzi. A že jich nebylo málo!

Popelka s Libuší Šafránkovou v hlavní roli totiž ovládla televizní obrazovky a s 1,5 milionem diváků byla nejsledovanějším pořadem velikonočního večera. A co na to diváci? Podle reakcí na sociálních sítích to vypadá na velký úspěch. Přestože Češi jsou známí svou nelibostí k předělávání starých pořádků, u tohoto českého filmového pokladu udělali výjimku.

Anketa
Líbila se vám nová, vylepšená podoba pohádky Tři oříšky pro Popelku
2 170 hlasů
158 hlasů

Pochvaly

Popelka je od dnešního dne nádhernější než kdykoliv předtím :) Zlepšení obrazu dopadlo na jedničku.“ Další divák, který si nenechal Popelku ujít, byl také spokojený. „Digitálně remasterované Tři oříšky pro Popelku, které si právě odbývají premiéru, vypadají opravdu skvěle!“  

Zmatení

Existovala ale také skupina lidí, kteří zařazením Popelky do vysílání byli trochu zmatení. „Doma máme bramborovej salát a v televizi dávaj Tři oříšky pro Popelku. Šla jsem si jen na chvíli lehnout a vzbudím se o Vánocích? No sakra,“ vtipkovala jedna z uživatelem Twitteru. A nebyla sama „Doma prohlásili, že Popelka, byť v HD, je na Velikonoce zvrhlost a nemůžu se dívat,“ postěžovala si jedna z uživatelek ve svém tweetu.

A co na to pan režisér?

Václav Vorlíček (83) na změnu svého díla má vlastní názor. „Někteří lidé zkrátka nemají rádi změny,“ řekl Blesku. Sám restaurovanou pohádku v pondělí sledovat nebude. „Musel bych se na to dívat v kině na velkém plátně,“ prohlásil Vorlíček, který se obává, že lidé na televizorech běžných rozměrů změny vůbec nezaznamenají.

Podívejte se na ukázku nové Popelky!

Video
Video se připravuje ...

Tohle je nová Popelka! Šafránková, jak jste ji ještě neviděli! ČT