Iveta v úterý oslavila své 48. narozeniny. Předpokládalo by se, že je jako šťastná novomanželka prožije ve společnosti svého ochránce, manžela Josefa Rychtáře. Jenomže celý včerejšek se neukázala doma!

Rychtářovy výmluvy

Rychtář nejdříve na dotaz Blesku mlžil, že je Iveta u kadeřnice, přitom tam byla už v pondělí. Zajeli jsme tedy do salónu, abychom se dopátrali pravdy, a kadeřník, který Ivetu v pondělí stříhal, nám potvrdil, že Bartošová tam včera znovu rozhodně nebyla. Rychtář nám později tvrdil, že Iveta šla se svou kamarádkou na večeři!

Vzhledem k jejím problémům s alkoholem a protialkolní léčbě, kterou měla nastoupit, ale nikdy se k tomu nedostala, se zdá tato Rychtářova odpověď jako naprostý nesmysl. Přece by dobrovolně neposlal svou manželkou zpět na dno, což by mohla právě údajná „sklenka vína“ nastartovat.

Volání o pomoc

Nejpodivnější část celého příběhu je ale existence zoufalých sms zpráv a telefonátů, které měla Iveta absolvovat se svými kamarády. „Prosím potřebuji pomoc, ale nemůžu teď mluvit,“ zní hlas z nahrávky, kde Bartošová prosí o pomoc kamaráda a Blesk ji má k dispozici. „Potřebuji, abys ke mně přijel a pomohl mi. Mám strach, něco se stalo,“ pokračuje ve svých prosbách Iveta, která v posledních dnech psala kamarádovi i několik zoufalých a zmatených zpráv.

Ještě podivnější je, že Iveta má už více než den vypnutý telefon a není nikde k sehnání. Zmizela snad někam?

To ale Rychtář popírá, redaktorům Blesku i ve středu tvrdil, že Iveta je doma. „Všechno je tak, jak má být, Iveta je doma,“ tvrdil Rychtář jako kolovrátek. Ovšem s žádostí, aby aspoň vyšla z domu, jsme u Rychtáře opět nepochodili. „Je doma a vaří, nemá čas,“ vytasil se s jinou výmluvou, proč zpěvačku nikdo nemůže naživo vidět.

Nechutný vtip

Rychtář navíc před redaktory sáhnul i po černém humoru. „Klidně napište, že jsem ji zabil a zakopal za domem. Celkem bych potřeboval zrýt zahradu,“ snažil se zavtipkovat evidentně vystresovaný Rychtář.

Již ve středu Blesk.cz informoval o tom, že zrušila další nasmlouvané koncerty. Odůvodnění na jejích stránkách bylo také podivné. Některé koncerty prý zrušila sama kvůli zdravotním problémům, jiné zrušil pořadatel.