Několik dílů seriálu Vánoce na Floridě Waldemara Matušky již pozornější čtenář mohl shlédnout Blesk TV. Matuška v nich českým fanouškům přibližuje, jaké to je, trávit svátky v teple, daleko od domova.

Matuška se na videjích často objevuje po boku s manželkou Olgou, kterou si vzal v roce 1976. Když s kapelou K.T.O. (Kamarádi táborových ohňů) koncertovali v roce 1986 ve Spojených státech, Matuška toho využil a v Americe zůstal. V Československu sice přišel o titul zasloužilý umělec, ale nemusel toho litovat. "Už jsme sem jezdili předtím za přáteli, takže jsme věděli, do čeho jdeme," vzpomínal Matuška, který na Floridě našel druhý domov. Stejně jako jeho syn Waldemar junior.

Video
Video se připravuje ...

Jak slavil Matuška Vánoce na Floridě? Exkluzivní video! ARCHIV

"Najděte si na mapě město Saint Petersburg a podél poloostrova, na němž leží, se táhnou mořem takové nitky. Na jedné z nich bydlíme a s poloostrovem nás spojují mosty, ze západní strany je Mexický záliv," dodávala paní domu Olga, povoláním realitní makléřka, pro Deník.

U muziky Matuška starší zůstal, i v USA vydal několik desek a koncertoval pro krajany-emigranty. Na Floridě se Matuškovi zalíbilo tolik, že tam zůstal i po pádu komunistické vlády a sametové revoluci. Do Česka se ale rád vracel. Stejně jako to nyní udělala jeho žena Olga, která  se o jeho životě rozepsala v právě vydané knize. Matuška zemřel na Floridě 30. května 2009.