Pavla Bobka v posledních letech života zužovalo hned několik vážných nemocí. Před osmi lety mu praskl vřed na dvanácterníku a způsobil otravu krve. Zpěvák byl uveden na 14 dní do umělého spánku a lékaři mu dávali jen velmi malou naději na přežití. Ležel na JIPce a dýchaly za něj přístroje. On se však jako zázrakem uzdravil. „V podstatě jsem přežil svou smrt,“ řekl později zpěvák.

Po probuzení byl velice zesláblý, nemohl chodit a ztratil hlas. Nemoc mu poškodila hlasivky, takže nemohl zpívat. Jenže tím jeho problémy nekončily. O pár let později se vyskytly srdeční problémy a Bobek opět málem zemřel. „Zdárně jsem utekl hrobníkovi z lopaty,“ svěřil se Bobek po náročné operaci srdeční chlopně. Lékaři mu voperovali implantát, který však zpěvákovi nesedl a dva týdny ležel na anesteziologicko-resuscitačním oddělení kardiologie.

Jen co se ze srdečních problémů dostal, začaly ho trápit bércové vředy. Zpěvákovi se vůbec nehojily, musel jezdit téměř denně na převazy a čím dál více se mu špatně chodilo. Každý krok byl pro něj utrpením. Jeho bolesti byly natolik silné, že nakonec musel být hospitalizován. V nemocnici ležel až do dnešního dopoledne, kde svůj boj nakonec prohrál.

Fotogalerie
4 fotografie