Pavel Bobek zemřel v jedné z pražských nemocnic, kde se dlouhodobě léčil. Naposledy se na veřejnosti objevil na letošním udílení cen Anděl, kam dorazil i přes obrovské bolesti.

Jen pár měsíců před smrtí se tak dočkal do uvedení do Síně slávy. Už v březnu bylo na Bobkovi vidět, že trpí obrovskými bolestmi. Přes velké sebezapření vystoupil a dokonce vestoje zazpíval naživo. Jeho nadlidský výkon i celý život tenkrát publikum odměnilo potleskem vestoje.

Pavel Bobek vydal za celý svůj život více než 25 alb, se kterými vždy slavil úspěch. Mezi jeho nejznámější hity patří Lásko, mně ubývá sil, Veď mě dál, cesto má nebo S tím bláznem si nic nezačínej.

Než se dal na sólovou dráhu byl členem skupiny Olympic, později vystupoval s Country Beatem Jiřího Brabce. V roce 1978 měl jedinečnou příležitost setkat se s americkým country zpěvákem Johnym Cashem, se kterým si dokonce zazpíval. Roku 1980 byl oceněn ziskem Zlaté porty za zásluhy a rozvoj country music.

Podívejte se na jedno z posledních videí s Pavlem Bobkem. Takhle ještě v srpnu letošního roku přijal na návštěvě redaktorku Blesku.

Video
Video se připravuje ...

Jedno z posledních videí s Pavlem Bobkem redakce Blesk.cz

PŘIPRAVUJEME PODROBNOSTI.