Vorlíček obsadil v 70. letech začínající herečku do třech svých filmů a udělal z ní hvězdu první velikosti. Skrze roli Popelky dokázal, že Libušku nejenže miluje celý národ, ale má k ní vztah jako ke korunovačním klenotům!

Přesto Šafránková na Vorlíčka trochu nevděčně kašle. „S Popelkou a vůbec se mnou nechce mít nic společnýho. Nevím proč, ale je to tak,“ řekl včera Blesku Vorlíček, který byl zrovna na cestě na zámek Moritzburg, kde »oříšky« natáčel, a kde si včera připomněl 40 let od premiéry. „Jedu tam zahájit výstavu,“ oznámil Vorlíček.

Na Popelku kašle

Na otázku, jestli ho doprovází někdo z herců, režisér opáčil: „Myslíte jako Šafránková?! Tu jsem o to prosil několikrát, ona ale na Popelku kašle. A především na mě kašle!“ A pak už nastartovaný ze sebe sypal: „Naposledy na mě udělala tak hnusný podraz, že už ji nikdy ani nepozdravím, kdybych ji náhodou potkal!“

Zbytečná cesta

Až po chvilce celou věc vysvětlil. „Volali mi z prestižního berlínského týdeníku, že by rádi udělali reportáž k filmu Jak utopit doktora Mráčka. Tak jsem volal Jaromíru Hanzlíkovi a Libuši Šafránkové, jestli by dali rozhovor. Oba souhlasili,“ popisuje Vorlíček. „Přijela tedy redaktorka a fotograf z Berlína, Hanzlík přijel na otočku ze Švýcarska!“

Změnila se...

Všichni se sešli na Kampě, kde se film točil, a v tu chvíli zazvonil telefon. „Bez udání důvodu mi Šafránková sdělila, že nepřijde. A to jsem se už vážně naštval! Tím spíš, že nedlouho před tím mě její syn natáčel pro dokument k jejím šedesátinám. A já v něm jak blbec dobrých dvacet minut básnil, jak je Libuška úžasná,“ ještě teď sděluje podrážděně Vorlíček. „No jo, nějak se nám ta Popelka změnila...,“ povzdechl si režisér.

Fotogalerie
10 fotografií