„To mě opravdu mrzí, že Arabelu mají hrát Němci. Je to český seriál českých autorů. Tohle se mi nelíbí. Máme vynikající herce. Chápala bych, kdyby Vorlíček natočil novou Arabelu s českými herci a seriál by v Německu opatřili dabingem,“ řekla včera Blesku rozhořčená Patrasová. A dodala, že by roli v nové Arabele přivítala: „Vzala bych cokoliv, protože s panem režisérem Vorlíčkem je radost točit!“

Vorlíček nechce

Režisér Vorlíček ovšem německou Arabelu točit odmítl. „Němci chtějí točit remake, tady stejné  scény, stejný úhel kamery, stejné dialogy. A to já dělat opravdu nebudu, točit podruhé úplně to samé. To bych se unudil k smrti,“ řekl včera Blesku.

Režisérovi by se navíc nelíbilo, že by měl před kamerou jen samé Němce. „Měl bych stejně před očima Janu Nagyovou, Dádu Patrasovou, Janu Brejchovou, Vláďu Menšíka, Vlastíka Brodského nebo Stel-
linku Zázvorkovou. I kdybych nakrásně chtěl, tak by mně to točit nešlo,“ dodal.

A přece se točí!

Jediné prý, co pro německou společnost udělal, je to, že se jí zavázal, že práva na seriál neposkytne nikomu jinému než jí. „Podepsali jsme dokonce smlouvu. Že pokud by někdo měl někdy ještě Arabelu točit, tak to bude tato společnost. Já své slovo držím, nikomu jsem doposud práva neposkytl, a oni své slovo také drží. Shánějí na seriál peníze,“ vysvětluje Vorlíček.

Supervizor

Až budou finance pokupě, dostane režisér ke schválení scénář a ujme se role supervizora. „Ano, to rád udělám. Nic dalšího ode mě ale už čekat nemohou,“ podotýká Vorlíček s tím, že je na německou Arabelu zvědavý. „Zajímá mě, jaké hvězdy vyberou. Mají to prý být jen ty nej nej,“ dodává Vorlíček.

Fotogalerie
4 fotografie