„Za těch 40 let musí být Popelka nutně okoukaná. Vždyť se vysílá na každé Vánoce a v Německu rok co rok dokonce na 12 televizních stanicích,“ míní Vorlíček a dodává: „Pro lidi je Libuška symbolem Vánoc a je logické, že byli tuze zvědavi na novou pohádku. Líbezná a milá Libuška je prostě záruka úspěchu. Je to magnet!“ Vorlíček jenom lituje, že Micimutr propásl, ale rozhodně se na pohádku, kterou sledovalo 2 266 000 diváků podívá.

Jeho Tři oříšky pro Popelku vidělo 1 600 000 diváků. A režisér ještě prozradil, že chystá pro svou Popelku další roli. Ostatně si o ni řekla. „V Německu existuje muzeum Tří oříšků pro Popelku. V zámku Moritzburg, kde se filmovala, jsou figuríny s kostýmy a vše, co k tomu patří. Od listopadu do letošního března ho navštívilo neuvěřitelných 150 tisíc lidí, byť je vstupné 8 eur. Rok co rok tam zvu Libuši, protože ji televize chtějí před kameru. A ona má pořád stejnou odpověď: Prosím tě, dej mi už s Popelkou pokoj! Už jí bylo dost. Napiš pro mě něco jiného, neokoukaného. A tak se bude teď divit,“ říká Vorlíček, který se Šafránkovou točil i Prince a Večernici nebo Jak utopit doktora Mráčka.

A nebude to tentokrát pohádka, bude to bláznivá komedie, samozřejmě s prvky čarodějnictví a nadpřirozena,“ prozradil Vorlíček.

Jinak ČT slavila úspěch i na Boží hod. Nová pohádka Tajemství staré bambitky byla nejúspěšnějším pořadem večera. Příběh zamilovaného Tomáše Kluse vidělo 2 730 000 malých i velkých diváků. V romantickém příběhu, který vznikl letos v ostravské televizi, se objevilo i několik již mírně vysloužilých princátek, jako je Petr Štěpánek, Jan Čenský a Ondřej Vetchý. Ale obsazení bylo hvězdné celkově – Tereza Kostková coby královna, kuchařka v podání Vilmy Cibulkové a chamtivé rádce si střihli Jiří Lábus a Miroslav Vladyka.

Fotogalerie
4 fotografie