Příběh, kde nechybí princezna, tříhlavý drak, laskavý král a zbabělý princ, představí Česká televize napřed v kinech a potom na Štědrý den i na obrazovce. „Je to experiment, ale něco podobného bylo i s filmem Anděl Páně. Nebojíme se, že by lidé do kina s dětmi nešli,“ připomněl mluvčí Ladislav Šticha.

Létání ve vzduchu je zábava, říká herečka

Šafránková si natáčení pohádky velice pochvaluje, i když nebyla postava psaná herečce přímo na tělo. Režisér Vít Karas prý dlouho přemítal, komu roli svěří. „Představitelka Micimutr byla do poslední chvíle největší hádankou. Ta postava musela splňovat mnoho požadavků, byli jsme bezradní,“ přiznal Karas.

Až je najednou napadla Libuše Šafránková. A bylo po starostech. „Nejvíc se mi líbilo létající koště. Mám výšky ráda, je mi v nich volně a lehce. Vyzvedli mě do výšky asi pěti metrů, kde mě museli jistit kaskadéři. Měli několik hodin můj život ve svých rukou,“ vylíčila herečka. Před dvěma lety musela Šafránková ze zdravotních důvodů na několik měsíců přerušit práci na pohádce Kouzelná teta Valentýna. Nyní už vypadá herečka skvěle a spokojeně.

Fotogalerie
5 fotografií