"S Karlem se tatínkovi postaráme o důstojný pohřeb, ale nezúčastníme se ho, protože vím, že by si mediální poprask nepřál. Nechtěl být medializován. Už jsem se s ním rozloučila osamotě. Bude nám velice chybět," řekla Ivana o víkendu Blesku. A svůj slib také dodržela.

Velmi decentní a vkusnou obřadní síň u městského hřbitova v Opavě naplnilo přes sto smutečních hostů. Rakev byla zaplavená věnci z rudých růží. Jeden byl od Ivany, která dala poslední sbohem svému tatínkovi i s celou svou novou rodinou.

V přední řadě v slzách usedla tak jenom Ivanina nevlastní matka Naděžda a její syn Michal s přítelkyní a Macháčkův nejmladší syn Petr (19).

Když se na začátku obřadu ozval z reproduktoru hlas Michala Tučného v písni Tam u nebeských bran a hned poté zazpívala Věra Špinarová teskný hit Jednoho dne se vrátíš, nezůstalo ani jedno oko suché. Nejmladší syn Petr a druhá Macháčkova žena Naděžda skrývali oči plné slz pod tmavými brýlemi i během motlitby místního faráře.

Přestože Karel Gott na pohřbu nebyl, jeho hlas zněl na samotný závěr obřadu celou obřadní síní. Když zpíval duet s Luckou Bílou Sen v nás zůstává od Bocelliho, všichni smuteční hosté vstali a dali Petru Macháčkovi poslední sbohem. Na Gotta se však nedočkali ani zvědavci, kteří zaplnili lavičky před smuteční síní.

Žena, která pronášela smuteční řeč, také zmínila, jak Petr Macháček zemřel. "Přišel z práce a šel si odpočinout. Už se ale nikdy neprobral, zemřel ve spánku," pronesla. Obřad, který trval asi hodinu, byl plný bolesti a slz pozůstalých. Ivana Gottová si svoji bolest musela prožít sama v ústraní. Její manžel, Slavík Karel Gott, jí byl ale velkou oporou.

Fotogalerie
14 fotografií