Karel Gott je totiž pracovně v Rakousku. O smrti v rodině se dozvěděl dřív než jeho žena, a to od tchyně Blanky, Ivaniny matky a první manželky Petra Macháčka. „Prý se Ivaně nemohou dovolat. A tak jsem musel být nositelem té špatné zprávy já,“ řekl Gott Nedělnímu Blesku.

Záskok

Ivanu smrt táty, inženýra a vystudovaného zeměměřiče, který si založil na Opavsku firmu, zdrtila. Nebyla schopná vysílat. Vzal to za ni Jiří Pomeje , a i včera měla ve VIP zprávách záskok, Laďku Něrgešovou.

„Je to pro mě velmi bolestivé. O to víc, že jsme měli být s tatínkem a jeho rodinou právě v těchto dnech v Praze. Moc se na své jediné vnučky těšil,“ svěřila Slavíkova žena.

„Je mi to moc líto. S tchánem jsem hovořil, je to asi tak týden. Domluvili jsme se, že teď, až se vrátím, k nám přijedou a pár dnů s námi v Praze stráví,“ potvrdil i Gott. Pan Macháček zemřel ve spánku. „Smrt tatínka přišla náhle a nečekaně,“ řekla Ivana. A dodala „Všechny nás to hluboce zasáhlo.“

O pohřeb se se svým mužem samozřejmě postarají, jak se sluší a patří. „S Karlem tatínkovi vystrojíme důstojný pohřeb, ale nezúčastníme se ho. Vím, že by si mediální poprask nepřál,“ vysvětlila Ivana.

Otec se s její matkou Blankou rozvedl, když byly Ivaně čtyři roky. Pak měl syna Petra s Ruskou Naďou. Podle různých zpráv, které kolovaly internetem, byl vztah Ivany a otce pod bodem mrazu. Ivana tyto informace snášela velice těžce, nicméně je nevyvracela. Bolest Do médií nikdy své soukromí odhalovat nechtěla.

Bolest

ze ztráty milovaného táty ji ale rozmluvila: „Vždycky jsme se navštěvovali, já jezdila do Opavy. Měli jsme se rádi.

A od té doby, co se narodily holčičky, za námi začal táta s rodinou jezdit i do Prahy, a tak to bylo posledních šest let velmi pravidelné,“ prozrazuje poprvé Ivana něco, co do této chvíle bylo pouze a jedině jejím soukromím.

Gottová nechce medializovat ani pohřeb.„S tatínkem jsem se už rozloučila o samotě. Bude nám chybět,“ vysvětlila.

Rozloučení

„Je to moc smutné, že manžel zemřel, ale nemám právo o tom vůbec hovořit. Můžu říct jen jedno: obvolala jsem se synem všechny jeho děti a všechny sem přijedou,“ řekla Nedělnímu Blesku druhá manželka Petra Macháčka Naďa.

„Jistě, že přijedeme, ale nikoli na pohřeb. Nechceme mediální humbuk. Na tom jsme se s Ivankou shodli. S tchánem se rozloučíme jindy, jinde a sami. Chceme plnit jeho přání,“ podpořil Ivanu manžel Karel.

Fotogalerie
7 fotografií