Co vedlo Zdeňka Švarce k sebevraždě, stále zůstává záhadou, stejně tak jako to, co dělal krátce před smrtí. Když se v úterý nevrátil domů z vyšetření u doktora, Marcela mu začala volat. Mobil zvonil, ale Švarc ho nezvedal. Březinová jeho číslo vytáčela znovu a znovu. Marně.

„Marcela dostala strach, jestli manžel po cestě nedostal třeba žlučníkový záchvat nebo ledvinovou koliku, a tak začala obvolávat všechny nemocnice. Nikde nebyl, ani neměli záznam, že by ho ošetřovali,“ popisuje náš zdroj.

Strachy šílená Březinová tedy poprosila druhý den o pomoc policii. Ta pátrala dva dny marně. Oběšeného Švarce nakonec našel náhodný chodec. „Bohužel, tak to bylo a je to smutné. Zdeněk nenechal ani žádný dopis na rozloučenou, a jeho smrt je tak pro všechny naprosto nepochopitelná. Kromě žlučníku neměl žádné zdravotní problémy, neměl ani ekonomické problémy, manželství klapalo,“ potvrdil Blesku režisér Jiří Adamec, kterému dělal kdysi Švarc asistenta a se kterým se i potom stýkal.

„Stoprocentně vím, že to byl šťastný člověk a teď navíc i velmi úspěšný v práci. Točil 3+1 s Miroslavem Donutilem a s ním měl také teď točit celovečerní fi lm,“ dodal Adamec. Režisérova slova potvrdila i pitva. Švarc byl zdravý. Nebyl důvod si kvůli nějaké zákeřné nemoci brát život. Pitevní zpráva tak určitě Březinové v její velké bolesti ze ztráty nepomohla. Nepřinesla vysvětlení smrti manžela, jehož Březinová pohřbí v pátek jen v rodinném kruhu bez smutečního obřadu.

Fotogalerie
4 fotografie