Dana Morávková (39), herečka

Danu Morávkovou a jejího manžela Petra Maláska zastihla zpráva o Švarcově smrti v Řecku, kde jsou na dovolené. „No, to snad máme po odpočinku! Uvěříme všemu, ale tomuhle nikdy. Znali jsme ho oba a přišlo nám, že podobnou věc by nikdy neudělal,“ mluvila i za Maláska herečka, která se se zesnulým režisérem seznámila při natáčení seriálu Rodinná pouta.

Jiří Adamec (63), režisér

„Zdeněk mně léta dělal asistenta režie a byl naprosto vynikající, takový člověk, na kterém je na první pohled znát, že má život rád a baví ho. Potom jsem o něm dlouho neslyšel a najednou vidím, jak se vypracoval, sám režíroval seriál Rodinná pouta, nemohu tomu vůbec uvěřit. Byl to pro mě chlap, kterej si na život nikdy nesáhne,“ byl šokovaný Adamec.

Alice Bendová (37), herečka

„Ježišmarja, byl to můj oblíbený režisér a vždycky byl strašně optimistický a jeho manželka za ním na natáčení velmi často jezdila. Pokud to udělal, tak určitě ne proto, že měl nějakou manželskou krizi. Jestli byl v nějakých finančních problémech, to samozřejmě nevím, ale chlap jako on si může vzít život jedině v případě, že ho má sečten jenom na pár dní,“ zaskočila Alici zpráva o smrti režiséra.

Miroslav Donutil (60), herec

„Šťastnějšího člověka jsem dlouho neviděl. Nechápu to,“ řekl pro super. cz Miroslav Donutil, jehož Švarc režíroval v cyklu 3+1 s Miroslavem Donutilem. „Se Zdeňkem jsem nedávno mluvil a hrozně moc se těšil na fi lm, který jsme spolu měli točit od konce srpna. Šlo paradoxně o veselohru. Byl opravdu šťastný. Nejde mi na rozum, že by si sám sáhl na život.“

Fotogalerie
15 fotografií