Březinová působí jako drsná holka. Ve skutečnosti jí ale celý život poznamenala smrt maminky. „Spáchala sebevraždu. Bylo to strašné, to si nikdo neumí představit,“ přiznala před časem. I když to už bylo dávno, rány na duši se jí dosud nezahojily a zpěvačka se se smrtí maminky těžko vyrovnávala.

To, jak pro ni byla celá událost bolestivá, dokazuje i fakt, že ani po letech o ní nechtěla vůbec mluvit. „Nikdo přesně neví, co se vlastně stalo,“ tvrdila zpěvačka, které tenkrát bylo 21 let. Její dcera Vanda (nyní 16) však před časem na jednom z večírků přece jenom něco poodhalila. „Babička se oběsila,“ prozradila tehdy.

Oběsil se v lese

Nyní se Březinová a celá její rodina potýká se sebevraždou manžela a otce Vandy, která je zasáhla jako blesk z čistého nebe. „Je to pro mě šok, nevím, co se stalo. V poslední době byl Zdeněk nějaký naštvaný, ale kdo v dnešní době není,“ svěřila se ve čvrtek Březinová svému kamarádovi Martinovi Francemu, když si na policejní služebně v Bartolomějské ulici vyzvedávala věci po Švarcovi. „Je zničená, pláče a útěchou se jí snaží být děti. Přemýšlí, jak tuto krutou zprávu oznámit manželově matce,“ řekl France.

Podle zdrojů Blesku z blízkého okolí Březinové procházelo její manželství se Švarcem minimálně rok vážnou krizí. Zdeněk dokonce v prosinci chyběl na oslavě jejích padesátých narozenin! „Zadlužili se, začaly hádky,“ tvrdí člověk blízký jejich rodině. Švarc měl navíc údajně vážné zdravotní problémy a lékaři mu zakázali pít alkohol. „Dluhy, špatné zdraví. Těžko se s tím vším vyrovnával. Ve slabé chvilce nejspíš sáhl k zoufalému činu,“ myslí si zdroj Blesku.

Policie po Švarcovi vyhlásila o uplynulém víkendu celostátní pátrání poté, co se nevrátil domů z obchodní schůzky. Ve čtvrtek nalezli jeho tělo v Roztockém háji v pražském Suchdole. Oběsil se.

Kdo byl Zdeněk Švarc (†57)

● režisér a hudební skladatel
● režíroval úvodní dvě série seriálu Rodinná pouta (2004) a dvě povídky z TV cyklu 3+1 s Miroslavem Donutilem (2004)
● jako asistent režie se podílel na filmu Nahota na prodej (1993) a Konec básníků v Čechách (1993)
● jako skladatel se podepsal pod televizní seriál Nováci (1995) nebo Policajti z předměstí (1999)
● s Marcelou Březinovou má dceru Vandu (16)

Fotogalerie
3 fotografie