Zápletka je jednoduchá. Šeherezáda je mladá krásna vdova, které leukémií onemocní její malý synek. Potřebuje peníze na transplantaci kostní dřeně, které nemá. Rozhodne se jít proto za svým šéfem, žádat ho o zálohu. Šeherezáda peníze dostane pod podmínkou, že s ním stráví noc. Zoufalá žena napodruhé svolí, neslušný návrh přijme.

Velké přemlouvání, dilema hlavní hrdinky, zda prodat své tělo, pošlapat památku mrtvého manžela, ale zachránit tím syna, příliš dlouho netrvalo, jen pár posledních minut prvního dílu, který TV Nova odvysílala v neděli večer v hlavním vysílacím čase.

Další pokračování bude televize na diváka chrlit den co den, někdy jeden díl, jindy ovšem hned dva kousky za sebou. Divák si vydechne jen v pátek a v sobotu, anebo když přepne, či dokonce vypne. V neděli se jistě hlavně ze zvědavosti na první díl telenovely dívalo 1 341 000 diváků starších patnácti let, což bylo 30,9 % z celkového počtu diváků starších 15 let, kteří měli v té době zapnutý televizor. „Dvě třetiny diváků tvořily ženy starší 15 let,“ uvedla mluvčí TV Nova Michaela Fričová.

Prima podle předpokladu nasadila na stejný čas v premiéře silného protihráče, americký akční film Smrtonosná past 4. Tím si z koláče sledovanosti utrhla 1 062 000 diváků starších 15 let (27,3 %). Český nedělní film Bekyně mniška na jedničce sledovalo 910 000 lidí starších 15 let (20,5 %).

Sledovali jste Novu? Jste spokojeni se změnou programu ve prospěch tureckého seriálu? Líbila se vám Tisíc a jedna noc a budete se na ni dívat dál? Napište nám do diskuze. Váš názor nás zajímá.

Fotogalerie
4 fotografie