Seriál Tisíc a jedna noc trhá ve světě rekordy ve sledovanosti a každý mluví o jeho hlavní hvězdě, herečce Bergüzar Korel (28), která hraje tajemnou a krásnou Šeherezádu. Co je tato kráska zač?

Jemná exotická krása podtrhnutá nesmělým úsměvem a cudným, perfektní tělo zahalujícím tureckým oděvem. Tušené tajemství, nádech erotiky neslušného návrhu, ale především velká romantika, kterou doprovází obrovské životní drama. Taková je telenovela Tisíc a jedna noc, taková je i Šeherezáda.

Ale jen na obrazovce. Ve skutečnosti nemá problém plést hlavy mužům a ukazovat své sexy tělo. To ale teď patří jen jedinému muži. Jejímu muži. Bergüzar je už skoro dva roky provdaná za herce Halita Ergença (40). S ním se seznámila právě při natáčení Tisíce a jedné noci a právě on v seriálu hraje hlavní mužskou roli.

Milenci na plátně i v životě

Bergüzar Korel a Halit Ergenç se seznámili před šesti lety, ještě než se vůbec Šeherezáda začala natáčet. Vůbec jim přitom nevadilo, že je dělí dvanáctiletý věkový rozdíl a že Halit už byl v té době ženatý…

„Je nám spolu tak dobře, že věkový rozdíl nepředstavuje žádnou překážku a my si ho ani neuvědomujeme. Někdy se chovám rozumněji já a někdy zase manžel,“ prozradila tmavooká herečka pro bosenský deník Dnevni Avaz. Dvojice měla svatbu v roce 2009 a v té době to byla společenská událost číslo jedna. Loni se jim narodil syn Alli a manželé by mu chtěli co nejdříve pořídit bratříčka nebo sestřičku.

Sex pro záchranu syna

Zatímco za svobodna se Bergüzar proháněla po plážích jen v malinkatých bikinách, dneska je vedle herečky hlavně matkou na plný úvazek. Pro své dítě by obětovala jako každá matka cokoli. Právě tohle pojí skutečnou Bergüzar s její seriálovou rolí.

V seriálu kráska hraje talentovanou architektku Šeherezádu, ovdovělou matkou pětiletého chlapce, který má leukemii a jeho stav je kritický. Když se dozví, že se našel vhodný dárce kostní dřeně, září štěstím. Jenže to trvá jen několik chvil. Šeherezáda se totiž dozví, že operace stojí 200 tisíc dolarů a že je musí sehnat do konce týdne.

Nejdříve se je pokusí získat od manželova otce, ale tam neuspěje. Proto se obrátí na bohatého majitele firmy, v níž pracuje. Ten má ale podmínku: Mladá žena s ním musí strávit noc. Šeherezáda nejdříve odmítne, jenže pro vyléčení syna je ochotna udělat prakticky cokoliv…

Problémy s postelovými scénami

Bergüzar se obávala reakcí diváků na milostnou zápletku - sex za peníze. "Musím říci, že poslední scény první části jsme sotva natočili," přiznává dívka, která pochází z herecké rodiny. "Nakonec všechno ale dopadlo dobře. Halit mi neuvěřitelně pomohl. Neměla jsem pak už žádný důvod k obavám, " tvrdí herečka.

Kdo je Halit Ergenç (40)?

Studoval technickou univerzitu i operní zpěv, živil se jako počítačový technik nebo obchodník. I to najdeme v životopisu hlavní mužské hvězdy turecké telenovely. K divadlu se dostal až v roce 1996, před kamerou se ale objevil až o deset let později.

Telenovela z něj udělala velmi žádaného herce, nyní v novém seriálu ztvárňuje sultána Sulejmana I. Podle tureckých médií si tím ale poněkud zavařil. Produkční společnost prý po odvysílání prvního dílu dostala 74 tisíc stížností za zobrazení harému s nahými ženami nebo opíjejícího se vládce.

Fotogalerie
4 fotografie