Prací zavalení Terezini rodiče Jana Brejchová a Vlastimil Brodský (†81) se rozhodli věnovat kariéře, a tak Terezu už několik měsíců po porodu svěřili tetě Blance. „U Blanky jsem byla od svých šesti měsíců do šesti let,“ svěřuje Tereza.

Moc jsem ji milovala

„Maminka s tatínkem prožívali tehdy ve své práci renesanci, tak asi proto jsem byla u Blanky. Máma o tom už vůbec mluvit nechce,“ pokračuje Tereza, která k tetě nesmírně citově přilnula. Pod jejím dozorem začala dělat první krůčky, učila se mluvit.

A Blanka byla také tou, kdo sestře Janě pomáhal dostat se ze ztráty manžela Jiřího Zahajského. A když Brejchovou vystěhovali z bytu v Nerudově ulici, Blanka sestru k sobě na čas nastěhovala. „Byla velkou oporou i pro maminku. Je to moc smutný, že už ji nemám. Tak ráda jsem Blaně všechno svěřovala. Moc jsem ji milovala,“ netají Brodská.

Fotogalerie
1 fotografie

Tereze se zhroutil svět

Když Blanku museli letos hospitalizovat, Tereza ji navštěvovala denně. Když Blanka začala bojovat o život, Tereze se zhroutil svět. „Její smrt je pro mne skutečně moc velká rána,“ říká Tereza, hvězda seriálů Ulice a Dokonalý svět.

Na co Blanka zemřela, už prozradit odmítá. „Bolí mne o tom mluvit,“ říká. A sdílná není ani její maminka Jana. Už delší dobu s nikým kromě rodiny nekomunikuje.