Jak tvrdí, výdělek nebo prodělek bude znám až na Vánoce. O to víc si chce přilepšit megashow Eva & Vašek II 15. května příštího roku, z níž by se při dobrém počasí daly konečně vyždímat větší miliony.

„Média pořád pasou po tom, jestli jsem vydělal nebo prodělal. Pokud se doslechnou, že jsem prodělal, hned mi spočítají, že se na tom při tolika prodaných vstupenkách prodělat nedá. A pokud se sám dobrovolně přiznám, že jsem vydělal, hned mi spočítají, že jsem prodělal miliony a dobře mi tak,“ strachuje se Novotný o svou pověst, kterou mu nabourala extrémně nízká dvouapůltisícová návštěvnost »koncertu roku«. „Já se tím netrápím, prostě spočítat se to nedá, dokud nebude kompletní vyúčtování, I ty příjmy z DVD – jenom to natáčení a postprodukce přišly skoro na milion!“ přiznal Novotný svou rizikovou investici do projektu, kterou chce za rok vzkřísit pod poetičtějším názvem »Májové setkání s písní pod Řípem«.

„Každopádně jsem nenašel jediný důvod, proč podobnou akci nezopakovat, jdem do toho znovu. A když bude příští rok zase pršet? Tak zase přijde méně lidí... Co s tím naděláme?“ hledá už s předstihem alibi Petr Novotný, který svůj letošní profit nejspíš utají. „Když to bude hodně, znovu se probere lůza a omlátí nám to o hlavu. Když to bude málo, zase vypukne radost u těch, kteří prostě závidí úspěch,“ myslí si autor megaprojektu, který se nakonec rozplynul v chladu a dešti.