Eliška a Jaroslav se přestěhovali do nového domova ve Vršovicích, ve kterém by společně rádi strávili důchod. Většinu nábytku si přáli vyměnit.

Dnešní obývací pokoje mají své předchůdce v přijímacích salonech z předminulého století. Kulisy klasického měšťanského interiéru se od těch dob příliš nezměnily. Vedle pohodlného sedacího nábytku a kvalitních textilních doplňků se na zdech objevují umělecká díla a rodinné fotografie, které mají reprezentační funkci a zároveň navozují pocit domova.

PROSTOR
Obývací pokoj ve vršovickém činžovním domě je prostorný, ale manželé si s ním nevěděli rady. Jeho zařízení nepůsobilo útulně, a tak se s ním rozhodli rozloučit. Zbavit se chtěli i sedačky, ale na čem budou sedět? Chybí úložné prostory a dobré řešení osvětlení.

DŘÍVE
Nábytek z předchozího bytu si manželé vzali jen v omezeném množství, v podstatě jim z původního vybavení vyhovovala pouze televize. Pohovka omezovala přístup k oknu a majitele už nebavila.

Podívejte se, jak vypadal obývací pokoj před proměnou:

Video
Video se připravuje ...

Bydlet jako… Z tuctového obývacího pokoje vznikl stylový salon! Česká televize

NYNÍ
V pokoji je nový nábytek a spousta úložného prostoru. Pohovku je možné pohodlně rozložit na dvojlůžko a za ní se ukrývá překvapení – další možnosti ukládání. Podél celé zdi za pohovkou je použitý obklad stěny. Tereza zarovnala výklenek ve zdi a vznikl tak zajímavý stylotvorný prvek. Zajímavě řešená je také stěna kolem televize. Bez problémů se do ní vejde sváteční nádobí, bar i další nezbytnosti. Televize je přidělaná ke stěně a kabely jsou pečlivě ukryty, aby nerušily.

V dalším dílu seriálu Bydlet jako se obyčejný obývák změní v reprezentativní salon!
Autor: Česká televize / Petr Křepelka

Seriál vzniká ve spolupráci České televize s časopisem Nové Proměny Bydlení. Druhý díl můžete vidět 3. listopadu od 18:25 na ČT.

Podrobnosti najdete také v časopise Nové Proměny Bydlení nebo na Facebooku pořadu Bydlet jako.

Fotogalerie
10 fotografií

Nové Proměny Bydlení
Autor: NPB